Wall Street sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 23 februari 2018, 22:06

Vrees voor vierde renteverhoging afgenomen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is vrijdag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 1,4 procent tot 25.309,99 punten, de S&P 500 won 1,6 procent tot 2.747,33, terwijl de Nasdaq 1,8 procent in het groen eindigde op 7.337,39 punten.

In een halfjaarlijks rapport van de Federal Reserve aan het Amerikaanse congres viel te lezen dat de centrale bank vast houdt aan het geleidelijke tempo van renteverhogingen, maar de rente moet aan de lage kant blijven.

In de notulen van de laatste rentevergadering van de Fed leek de centrale bank nog te hinten op een extra renteverhoging dit jaar en dit bracht de aandelenkoersen omlaag. De risicobereidheid was reeds laag door twijfel over de inflatie terwijl stijgende rendementen obligaties populairder maakten dan aandelen.

Donderdag daalden de yields op obligaties, nadat St.Louis Fed President James Bullard een vierde renteverhoging dit jaar in twijfel trok.

Volgende week legt de nieuwe Fed baas Jerome Powell verantwoording af over het beleid tegenover het Amerikaanse Congres.

Er was vrijdag ook aandacht voor opmerkingen van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin. Hij zei geen zorgen te hebben over stijgende lonen, die volgens hem niet noodzakelijk tot een groei van de inflatie hoeven te leiden.

De euro/dollar noteerde omstreeks de slotbel op 1,2304. Bij aanvang van de handelsdag stond de wisselkoers op 1,2294.

De olieprijs sloot vrijdag hoger, voortbordurend op de onverwachte daling van de Amerikaanse olievoorraden van een dag eerder. De april future voor een vat West Texas Intermediate sloot 1,2 procent hoger op 63,55 dollar.

Er was geen vrijdag geen macro-economisch nieuws uit Amerika.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Blue Buffalo Pet Products steeg ruim 17 procent, nadat General Mills aankondigde het diervoederbedrijf te kopen voor 8 miljard dollar. De koers van General Mills verloor 3,6 procent. Het concern zei dat de overname gelijk zal bijdragen aan de netto-omzet en de operationele marge.

Hewlett-Packard Enterprises steeg ruim 10 procent, in reactie op de resultaten die blijk gaven van een sterk eerste kwartaal. De omzet steeg 11 procent tot 7,7 miljard dollar en groeide over de gehele breedte. De outlook was beter dan verwacht.

De cijfers van HP overtroffen de verwachtingen. Bovendien verhoogde het concern zijn verwachtingen voor het jaar. Het aandeel HP won 3,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beurspdate: Amsterdamse beurs vlak geopend

Weinig grote uitslagen.

27 minuten geleden - Lees verder

Shell verwacht groei Downstream activiteiten

Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

58 minuten geleden - Lees verder

Bestuurslid Kardan stapt op

Avner Schnur treedt per direct terug.

1 uur geleden - Lees verder

Kabouter International meldt belang in Corbion

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

HelloFresh dichter bij zwarte cijfers

Klantenbestand en aantal bestellingen nemen flink toe.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.