Wall Street hoger na Fed-notulen

Redactie ABM Financial News - 21 februari 2018, 21:27

Walmart verder omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenmarkten waren woensdag op weg naar een hoger slot, geholpen door notulen van de laatste monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve, hoewel de beurzen volatiel waren, met forse schommelingen in het laatste handelsuur.

Ruim een half uur voor het sluiten van de beurzen stond de S&P500-index 0,2 procent hoger op 2.720 punten, terwijl de Dow Jones-index zijn eerdere stijging van 300 punten inleverde en vlak noteerde op 24.940 punten. De Nasdaq Composite-index, vaak een goede indicator voor de risicobereidheid van Amerikaanse beleggers, steeg 0,3 procent.

De aandelenindices piekten na de publicatie van de Fed-notulen. De handel in het laatste uur was volatiel, met sterke schommelingen omhoog en omlaag. Dinsdag gingen de Amerikaanse aandelenbeurzen onderuit, waarmee een herstelbeweging van zes dagen eindigde voor de Dow Jones-index en de S&P500. Woensdag zou echter weer de zevende dag met winst in acht dagen kunnen worden.

De notulen van de vergadering van de monetaire commissie van de Fed van 30 en 31 januari lieten zien dat Fed-beleidsmakers het economische beeld sterker vonden dan een maand eerder, en dat meer renteverhogingen op stapel staan. De aansterkende economie vergroot de kans dat een geleidelijk pad omhoog voor het belangrijkste rentetarief van de Fed gepast zal zijn, aldus de notulen.

De Fed-bestuurders konden nog geen rekening houden met de meest recente signalen van een snel stijgende inflatie, waardoor de Fed geneigd kan zijn om de rente sneller te verhogen dat de drie renteverhogingen die Wall Street op dit moment incalculeert dit jaar, meenden sommigen marktdeelnemers.

"Ik denk dat dit consisent is met wat de marktprijzen ons al vertelden: dat de inflatie nog altijd onder de doelstelling van de Fed ligt en dat verwachtingen van mogelijk tot vier renteverhogingen dit jaar waarschijnlijk geen bewaarheid zullen worden", zei James Abate van Centre Asset Management.

De dollar klom. De eurodollar zakte tot 1,2286, nadat de Europese munt voorafgaand aan de notulen nog rond 1,2325 schommelde.

De aprilfuture voor een vat ruwe olie daalde 1,1 procent tot 61,16 dollar, in afwachting van een wekelijks rapport over de Amerikaanse olievoorraden op donderdag.

Bedrijfsnieuws

Banken, die profiteren van renteverhogingen, stonden hoger. Citigroup won 1,7 procent en Bank of America dikte 0,6 procent aan.

Retailreus Walmart verloor 2,5 procent, na de koersval van dinsdag van 10 procent, die de grootste procentuele daling in dertig jaar was voor het aandeel. Walmart meldde dinsdagt dat de omzetgroei online in het vierde kwartaal vertraagde, na drie sterke kwartalen. Walmart probeert de onlinewinkelgigant Amazon bij te benen.

Walmart was met de tegenvallende cijfers een buitenbeentje in een seizoen van bedrijfsresultaten dat door Goldman Sachs is omschreven als "een van de sterkste kwartaalcijferseizoenen in de geschiedenis."

Het aandeel Owens Corning kreeg ook geen bijval van beleggers, hoewel de kwartaalresultaten beter waren dan verwacht.

De aanbieder van betaalde televisie Dish Network verloor 10 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

Foot Locker won 1,8 procent. De sportschoenenverkoper kondigde een hoger dividend aan en gaat investeren in de onlineverkoop.

LendingClub zakte 5,5 procent. De kredietverstrekker rapporteerde dinsdag nabeurs teleurstellende kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Amerikaanse olievoorraden verder gestegen

Capaciteitsbenutting stabiel.

44 minuten geleden - Lees verder

Britse verzekeraar Prudential splitst zich op

Europese tak moet dividendmachine worden.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse bedrijfsvoorraden stijgen

Toename met 0,6 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Air France-KLM vergroot capaciteit in de zomer

Dik 4 procent meer capaciteit.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: markt kijkt kritisch naar Sif

VertrekĀ topman en orderboek ijkpunten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.