Wall Street eindigt lager

Redactie ABM Financial News - 21 februari 2018, 22:08

Winst verdampt na oplopen tienjaarsrente.

(ABM FN-Dow Jones) 

De Amerikaanse aandelenmarkten zijn woensdag lager gesloten, in reactie op een stijgend rendement op tienjarige staatsleningen na de notulen van de laatste monetaire beleidsvergadering van de Fed, waar de aandelenmarkten eerst nog positief op reageerden.

De S&P500-index eindigde 0,5 procent lager op 2.701 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,7 procent inleverde tot 24.798 punten. De Nasdaq Composite-index verloor 0,2 procent.

De aandelenindices piekten eerder nog na de publicatie van de Fed-notulen. De Dow Jones-index leverde zijn winst van 300 punten in het laatste uur echter in, en nog wat meer, nadat het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen opliep tot 2,95 procent.

Dinsdag gingen de Amerikaanse aandelenbeurzen ook al onderuit, waarmee een herstelbeweging van zes dagen eindigde voor de Dow Jones-index en de S&P500.

De notulen van de vergadering van de monetaire commissie van de Fed van 30 en 31 januari lieten zien dat Fed-beleidsmakers het economische beeld sterker vonden dan een maand eerder, en dat meer renteverhogingen op stapel staan. De aansterkende economie vergroot de kans dat een geleidelijk pad omhoog voor het belangrijkste rentetarief van de Fed gepast zal zijn, aldus de notulen.

De Fed-bestuurders konden nog geen rekening houden met de meest recente signalen van een snel stijgende inflatie, waardoor de Fed geneigd kan zijn om de rente sneller te verhogen dat de drie renteverhogingen die Wall Street op dit moment incalculeert dit jaar, meenden sommigen marktdeelnemers.

De dollar noteerde hoger na de notulen. De eurodollar zakte tot 1,2286, nadat de Europese munt voorafgaand aan de notulen nog rond 1,2325 schommelde.

De aprilfuture voor een vat ruwe olie daalde 0,2 procent tot 61,11 dollar, in afwachting van een wekelijks rapport over de Amerikaanse olievoorraden op donderdag.

Bedrijfsnieuws

Banken, die profiteren van renteverhogingen leverden veel van de eerdere winst in. Citigroup won 0,9 procent en Bank of America eindigde vlak.

Retailreus Walmart verloor 2,8 procent, bovenop de koersval van dinsdag van 10,2 procent, die de grootste procentuele daling in dertig jaar was voor het aandeel. Walmart meldde dinsdag dat de omzetgroei online in het vierde kwartaal vertraagde, na drie sterke kwartalen. Walmart probeert de onlinewinkelgigant Amazon bij te benen.

Walmart was met de tegenvallende cijfers een buitenbeentje in een seizoen van bedrijfsresultaten dat door Goldman Sachs is omschreven als "een van de sterkste kwartaalcijferseizoenen in de geschiedenis."

Het aandeel Owens Corning kreeg ook geen bijval van beleggers, hoewel de kwartaalresultaten beter waren dan verwacht. Het aandeel verloor 4,8 procent.

De aanbieder van betaalde televisie Dish Network verloor 3 procent na tegenvallende kwartaalcijfers.

Foot Locker won 0,5 procent. De sportschoenenverkoper kondigde een hoger dividend aan en gaat investeren in de onlineverkoop.

LendingClub zakte 5,7 procent. De kredietverstrekker rapporteerde dinsdag nabeurs teleurstellende kwartaalcijfers.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beurspdate: Amsterdamse beurs vlak geopend

Weinig grote uitslagen.

24 minuten geleden - Lees verder

Shell verwacht groei Downstream activiteiten

Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

54 minuten geleden - Lees verder

Bestuurslid Kardan stapt op

Avner Schnur treedt per direct terug.

1 uur geleden - Lees verder

Kabouter International meldt belang in Corbion

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

HelloFresh dichter bij zwarte cijfers

Klantenbestand en aantal bestellingen nemen flink toe.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.