Slechts enkele beleidsmakers bij de Fed vrezen oververhitting

Redactie ABM Financial News - 21 februari 2018, 20:18

Wall Street hoger na publicatie notulen

(ABM FN-Dow Jones) Verschillende Fed-bestuurders zeiden bij de laatste monetaire beledsvergadering te rekenen op een stijgende inflatie dit jaar, maar niet meer dan "een paar" van hen vreesde dat de economie oververhit zou raken. Dat blijkt uit de notulen van de vergadering van eind januari, die woensdag werden gepubliceerd.

De Amerikaanse aandelenmarkten stegen in reactie op de publicatie. De Dow Jones-index zag de winst oplopen van 0,6 procent tot 0,8 procent.

De notulen lieten ook zien dat Fed-medewerkers hun inflatieverwachting verhoogden en de verwachting uitspraken dat de kernindex voor uitgaven voor persoonlijke comsumptie dit jaar "aanmerkelijk sneller zal stijgen" dan het tempo van 1,5 procent in december.

Volgens de notulen zagen "verscheidene" beleidsmakers een kans op opwaarts risico voor de economie.

Volgens de beleidsverklaring waren de risico's voor de Amerikaanse economie op het moment van de vergadering, op 30 en 31 januari, globaal in evenwicht. De economie zou er in januari sterker hebben uitgezien dan aan het einde van vorig jaar. Dit vergrootte de waarschijnlijkheid dat "een geleidelijk opwaarts pad voor de federal funds rente gepast zou zijn". Daarom wijzigden de Fed-beleidsmakers hun verklaring om te wijzen op "verdere geleidelijke verhogingen" van de rente.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street richting lager slot

Techaandelen in de verkoop na datalek Facebook

8 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs onder druk

Omlaag in het spoor van de aandelenmarkten.

39 minuten geleden - Lees verder

Correctie: orderboek beursgang NIBC vol - bron

Ingetekend op ruim 38 miljoen aandelen van Haagse bank.

1 uur geleden - Lees verder

Orderboek beursgang NIBC vol - ING

Ingetekend op ruim 38 miljoen aandelen van Haagse bank.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen beginnen week negatief

Beleggers wachten op Fed en Bank of England.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.