Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Redactie ABM Financial News - 20 februari 2018, 21:22

Nasdaq toch ook op verlies.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is op weg naar een rood slot. Ruim een half uur voor de slotzoemer noteerde techbeurs Nasdaq, die aanvankelijk als enige hoofdgraadmeter nog in het groen handelde, 0,3 procent lager. De S&P 500 en Dow Jones index verloren respectievelijk 0,7 en 1,2 procent.

Handelaren kwamen vandaag terug van een lang weekend, na de viering van President's Day op maandag. De macro-economische agenda was echter ook vandaag blanco.

Veel werd volgens Rabobank gekeken naar de Amerikaanse tienjaarsrente, die de drie procent steeds dichter nadert.

"Wat ons betreft betekent een overtuigende doorbraak van dit renteniveau het einde van de inmiddels al decennia durende bull market voor obligaties", aldus marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank.

Een steun in de rug van beleggers kwam van vermogensbeheerder BlackRock, dat het advies voor Amerikaanse aandelen verhoogde van Neutraal naar Overwogen. Reden daarvoor is volgens hoofd investeringen Richard Turnill de nieuwe belastingwet van president Donald Trump, die de verwachtingen voor de winstgroei een 'boost' zal geven.

Ook de investeringsplannen van Trump in de Amerikaanse infrastructuur worden volgens Turnill nog altijd door de markt onderschat.

De euro/dollar handelde op 1,2334. Bij het slot van de Europese aandelenhandel was dit nog 1,2344.

De maart-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent, ofwel 0,22 dollar, hoger op 61,90 dollar per vat.

Stijgers en dalers

De meeste aandacht ging vandaag uit naar de cijfers die Walmart presenteerde. De omzet steeg, maar eenmalige posten drukten de winst van 's werelds grootste retailer. De aangepaste winst van 1,33 dollar was minder dan de 1,37 dollar waarop analisten geraadpleegd door FactSet rekenden. Dit was de eerste keer in 10 kwartalen dat Walmart niet aan de verwachtingen van de analisten wist te voldoen. Dit overschaduwde dat de omzet hoger uitviel dan verwacht, dit ondanks dat de online groei wel flink afnam. Voor het lopende gebroken boekjaar rekent Walmart op een omzetgroei, tegen constante wisselkoersen, van 1,5 tot 2,0 procent. Het aandeel Walmart daalde bijna tien procent.

The Home Depot rapporteerde daarentegen beter dan verwachte resultaten over het afgelopen kwartaal. De doe-het-zelf-keten boekte een aangepaste winst van 1,69 dollar per aandeel, waar analisten rekenden op 1,62 dollar per aandeel. De vergelijkbare omzet steeg in het laatste kwartaal van 2017 met 7,5 procent. Voor het nieuwe boekjaar voorziet Home Depot een omzetgroei van 6,5 procent. Het aandeel noteerde iets hoger.

Het aandeel Qualcomm daalde twee procent. Volgens bronnen van de The Wall Street Journal overweegt Qualcomm om het bod op NXP te verhogen van 110,00 naar circa 127,50 dollar per aandeel om aandeelhouders en dan met name Elliott en diverse andere hedgefondsen over de streep te trekken. Het aandeel NXP steeg 6,0 procent naar 125,60 dollar.

Ook sectorgenoten deden het goed. Applied Materials won 3,0 procent en LAM Research 2,6 procent,

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beurspdate: Amsterdamse beurs vlak geopend

Weinig grote uitslagen.

26 minuten geleden - Lees verder

Shell verwacht groei Downstream activiteiten

Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

57 minuten geleden - Lees verder

Bestuurslid Kardan stapt op

Avner Schnur treedt per direct terug.

1 uur geleden - Lees verder

Kabouter International meldt belang in Corbion

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

HelloFresh dichter bij zwarte cijfers

Klantenbestand en aantal bestellingen nemen flink toe.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.