Olieprijs omhoog

Redactie ABM Financial News - 20 februari 2018, 20:45

Brent wel goedkoper.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag gestegen. De maart-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,4 procent, ofwel 0,22 dollar, hoger op 61,90 dollar per vat.

Opvallend was dat het verschil tussen enerzijds West Texas Intermediate en anderzijds Brent kleiner werd. Een vat Brent stond onder druk doordat de dollar een opmars maakte, hoewel dit ook de prijsstijging van een vat WTI intoomde.

Vrees blijft

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets blijven "dezelfde oude angsten de ronde doen" in de oliemarkt.

De driejarige prijspiek in januari heeft de Amerikaanse olieproductie volgens Madden naar een recordniveau gejaagd. "Maar niet alleen de Verenigde Staten profiteren van deze relatief sterke energiemarkt", aldus de analist. Nigeria produceert ook duidelijk meer dan oliekartel OPEC zou willen, aldus Madden.

RBN Energy merkte daarentegen op dat in Canada vrijwel elk verzoek om nieuwe capaciteit in Alberta, de belangrijkste olieregio van het land, toe te voegen, wordt afgewezen door de autoriteiten. Het is dus maar afwachten, aldus RBN, welke pijpleidingen worden afgebouwd en wanneer. Dit beleid heeft volgens RBN duidelijk een negatief effect op de prijsvorming van Western Canadian Select.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beurspdate: Amsterdamse beurs vlak geopend

Weinig grote uitslagen.

28 minuten geleden - Lees verder

Shell verwacht groei Downstream activiteiten

Energiebedrijf geeft nieuwe doelstellingen af.

58 minuten geleden - Lees verder

Bestuurslid Kardan stapt op

Avner Schnur treedt per direct terug.

1 uur geleden - Lees verder

Kabouter International meldt belang in Corbion

Kapitaalbelang boven meldingsgrens.

1 uur geleden - Lees verder

HelloFresh dichter bij zwarte cijfers

Klantenbestand en aantal bestellingen nemen flink toe.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.