Winst Chevron spuit omhoog

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 14:47

Belastingmeevaller van 2 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Chevron heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere winst en omzet geboekt. Dit meldde de Amerikaanse oliereus vrijdag voorbeurs.

Chevron boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst 3,1 miljard dollar, ofwel 1,64 dollar per aandeel, in vergelijking tot 415 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.

De winst bij Upstream, het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe olie- en gasvelden, steeg van 930 miljoen dollar vorig jaar naar 5,3 miljard dollar het afgelopen kwartaal, terwijl de nettowinst bij de divisie Downstream, het vervoer en de raffinage van olie en gas, steeg van 357 miljoen naar 1,3 miljard dollar.

De winst profiteerde van een positief effect van 2 miljard dollar vanwege de onlangs aangekondigde belastinghervormingen in de Verenigde Staten.

In heel 2017 verdiende de oliereus 9,2 miljard dollar. Dat was heel wat meer dan het verlies van krap een half miljard dollar in 2016.

CEO Michael Wirth wees er op dat niet alleen de winst, maar ook de kasstroom "significant" steeg in 2017. Op basis hiervan besloot Chevron het dividend met 0,04 dollar per aandeel te verhogen naar 1,12 dollar.

Afgelopen jaar zag Chevron de olieproductie met 5 procent stijgen naar 2,74 miljoen vaten per dag en voor 2018 rekent de oliereus op een toename van 4 tot 7 procent.

Het aandeel Chevron noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 2,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.