Wall Street richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 12:56

Wachten op banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een lagere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 daalden rond lunchtijd 0,6 procent.

Wall Street is donderdag overwegend lager gesloten, na een volatiele sessie waarin de indices in het laatste halfuur van de handelsdag wegzakten. De aandelenmarkten lijken deze week in de ban van de stijgende obligatierendementen. De Amerikaanse tienjaarsrente liep vrijdag op tot 2,80 procent. Dit betekent volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda niet per se dat de markt nu in een periode van risico aversie is beland of dat de markt richting een correctie beweegt. "Maar de scherpe stijging van de rentes heeft duidelijk invloed op de aandelenmarkten", aldus Erlam. 

Vrijdag wachten beleggers vooral op het Amerikaanse banenrapport over de maand januari. De euro/dollar handelde rond lunchtijd net onder de 1,25. Alleen een sterk Amerikaans banenrapport zou de dollar wat rugwind kunnen geven.

Er wordt gerekend op een banengroei van 180.000 stuks. "Bij het Amerikaanse banenrapport gaat het vooral om de kleine details", volgens marktanalist David Madden van CMC Markets, doelend op bijvoorbeeld de loongroei die duidelijk achterblijft bij de banengroei.

Volgens Rabobank rekent de markt voor vanmiddag op een werkloosheid van  4,1 procent. De loongroei, volgens de bank misschien nog wel het belangrijkste cijfer, zal vermoedelijk 2,6 procent bedragen. Dat is nog altijd ruim onder de 3 tot 4 procent die de Federal Reserve graag ziet. 

Verder kan de markt vanmiddag aan de slag met het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan en de fabrieksorders. 

Olie werd vrijdag iets duurder.

Bedrijfsnieuws

Oliezwaargewichten Chevron en Exxon Mobil openen vanmiddag de boeken.

Apple, 's werelds duurste bedrijf naar beurswaarde gemeten, kon beleggers donderdagavond bekoren met een winststijging over het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 17,9 miljard naar 20,1 miljard dollar, een record. Met name de gemiddelde verkoopprijs van Apple's nieuwe paradepaardje, de iPhone X, viel een stuk hoger uit dan verwacht, hetgeen de winstmarges ten goede kwam. Het aandeel Apple koerste nabeurs 3,4 procent hoger. Vrijdagmiddag noteerde het aandeel circa een half procent hoger. 

Alphabet, het moederbedrijf van Google, behaalde in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet dan was verwacht, maar leed een verlies vanwege de impact van de belastingverlagingen. Alphabet zei dat de omzet 24 procent steeg van 26,1 miljard naar 32,3 miljard dollar. Onder aan de streep werd een verlies geleden van 3,0 miljard dollar, ten opzichte van een winst van 5,3 miljard dollar een jaar eerder. Donderdag in de handel nabeurs daalde het aandeel Alphabet 2,3 procent. Vrijdagmiddag noteerde het aandeel 3,8 procent lager.

De omzet van internetreus Amazon.com steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met maar liefst 38 procent naar 60,5 miljard dollar. Er was door analisten gerekend op een omzet van 59,75 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1,9 miljard dollar. In de reguliere handel donderdag verloor het aandeel meer dan vier procent, terwijl de koers nabeurs juist met meer dan zes procent opveerde. Vrijdagmiddag noteerde het aandeel 4,8 procent hoger.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg nog 0,1 procent tot 26.186,71 punten, maar de S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2.821,98 punten, terwijl de Nasdaq 0,4 procent in het rood eindigde op 7.385,86 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

16 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

22 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

39 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

48 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

53 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.