Wall Street koerst af op lagere opening

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 14:57

Banenrapport sterk.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een lagere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 daalden rond de klok van drie uur 0,5 procent.

Wall Street is donderdag overwegend lager gesloten, na een volatiele sessie waarin de indices in het laatste halfuur van de handelsdag wegzakten. De aandelenmarkten lijken deze week in de ban van de stijgende obligatierendementen. De Amerikaanse tienjaarsrente liep vrijdag op tot 2,80 procent. Dit betekent volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda niet per se dat de markt nu in een periode van risico aversie is beland of dat de markt richting een correctie beweegt. "Maar de scherpe stijging van de rentes heeft duidelijk invloed op de aandelenmarkten", aldus Erlam. 

Vrijdag keken beleggers vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport over de maand januari. De euro/dollar handelde rond lunchtijd net onder de 1,25, maar daalde na het verschijnen van de sterke banencijfers naar 1,2440 dollar.

Er kwamen in januari 200.000 banen bij, waar was gerekend op een groei van zo'n 180.000. De werkloosheid bleef stabiel op 4,1 procent. Verder was vooral de loongroei van 2,9 procent op jaarbasis bemoedigend, want dichterbij de 3 tot 4 procent die de Federal Reserve graag ziet. 

"Zowel de loongroei als het uurloon waren solide en daarom zien we grote bewegingen in valutaparen als de euro/dollar", aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.

Later vanmiddag kan de markt nog aan de slag met het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan en de fabrieksorders. 

Olie werd vrijdag iets duurder.

Bedrijfsnieuws

Oliereuzen Chevron en Exxon Mobil openden vanmiddag de boeken. Beide wisten in het vierde kwartaal te profiteren van de nieuwe Amerikaanse belastingregels, maar voor Exxon Mobil kwam de geschoonde winst en ook de omzet onder verwachting uit. Het aandeel daalde 3 procent. Chevron deed het iets beter dan verwacht, maar leverde toch 2,4 procent in.

Farmaceut Merck zag het verlies in het vierde kwartaal oplopen door de nieuwe belastingregelgeving, maar de onderliggende cijfers waren wel goed. Het aandeel daalde 0,2 procent. Uitzender Manpower kreeg juist een steun in de rug van positieve wisselkoerseffecten.

Apple, 's werelds duurste bedrijf naar beurswaarde gemeten, rapporteerde een winststijging over het afgelopen kwartaal op jaarbasis van 17,9 miljard naar 20,1 miljard dollar, een record. Met name de gemiddelde verkoopprijs van Apple's nieuwe paradepaardje, de iPhone X, viel een stuk hoger uit dan verwacht, hetgeen de winstmarges ten goede kwam. Wel werden er minder iPhones verkocht. Het aandeel Apple koerste vrijdagmiddag 0,9 procent lager.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, behaalde in de laatste drie maanden van 2017 meer omzet dan was verwacht, maar leed een verlies vanwege de impact van de belastingverlagingen. Alphabet zei dat de omzet 24 procent steeg van 26,1 miljard naar 32,3 miljard dollar. Onder aan de streep werd een verlies geleden van 3,0 miljard dollar, ten opzichte van een winst van 5,3 miljard dollar een jaar eerder. Vrijdagmiddag noteerde het aandeel 3,2 procent lager.

De omzet van internetreus Amazon.com steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis met maar liefst 38 procent naar 60,5 miljard dollar. Er was door analisten gerekend op een omzet van 59,75 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 1,9 miljard dollar. Vrijdagmiddag noteerde het aandeel 5,7 procent hoger.

Slotstanden

De Dow Jones index steeg nog 0,1 procent tot 26.186,71 punten, maar de S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2.821,98 punten, terwijl de Nasdaq 0,4 procent in het rood eindigde op 7.385,86 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

51 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.