Verlies Tele2 opgelopen

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 10:36

Miljardenafschrijving door fusie Nederlandse activiteiten met die van T-Mobile.

(ABM FN-Dow Jones) Tele2 heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hoger nettoverlies geboekt, waarbij een miljardenafschrijving werd gedaan vanwege de voorgenomen fusie van de Nederlandse activiteiten met die van T-Mobile in Nederland. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Zweedse telecomaanbieder.

Het verlies uit voortgezette activiteiten van 105 miljoen Zweedse kroon in het vierde kwartaal van 2016 liep in dezelfde periode afgelopen jaar op tot 874 miljoen kroon, of omgerekend 89 miljoen euro. 

In de verslagperiode deed Tele2 een afschrijving van 1,2 miljard kroon vanwege de in december aangekondigde fusieplannen tussen de Nederlandse activiteiten met die van T-Mobile. 

De omzet steeg in het vierde kwartaal met 4,7 procent tot 6,64 miljard kroon. En hoewel er in het vierde kwartaal 32.000 abonnementen werden opgezegd, steeg het aantal klanten in 2017 wel, tot 15,3 miljoen, van circa 15 miljoen in 2016. 

Outlook

Voor 2018 mikt Tele2 op een EBITDA-resultaat tussen de 6,5 miljard en 6,8 miljard kroon en een omzetgroei van gemiddeld 5 procent voor de mobiele diensten. De investeringen komen uit tussen 2,1 miljard en 2,4 miljard kroon, volgens het telecombedrijf.

Over 2017 wordt een dividend uitgekeerd van 4,00 kroon per aandeel. In 2016 werd nog een dividend uitgekeerd van 5,23 kroon per aandeel.

Het aandeel Tele2 noteerde vrijdag 0,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

46 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.