Valuta: alleen Fed kan oplopende euro halt toeroepen

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 10:02

Banenrapport brengt weinig beweging denkt Saxo.

(ABM FN-Dow Jones) De euro/dollar handelt vrijdag rond de 1,25 en de trend is opwaarts. Dit concludeerde handelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

"Buy on the dips", is volgens Jongbloed momenteel het adagium onder beleggers. "Elke beweging naar beneden wordt gekocht."

Voor vandaag kijkt de markt vooral uit naar het Amerikaanse banenrapport. Jongbloed denkt evenwel niet dat het rapport voor veel beweging zal zorgen. Alleen bij heel goede cijfers kan er volgens de handelaar wat rugwind komen voor de dollar. 

In de ogen van Jongbloed is het louter de Federal Reserve die de daling van de dollar kan stoppen, maar daarvoor moet inkomend voorzitter Jerome Powell van de Fed in maart de rente niet met 0,25 procentpunt, maar met bijvoorbeeld 0,50 procentpunt verhogen. Dat zal de markt volgens de handelaar met de neus op de feiten drukken. Inmiddels rekent de markt al op 4 renteverhogingen in 2018, waar dit er eerder nog 3 waren.

"De Fed loopt achter de markt aan", meent Jongbloed. De rente had, kijkend naar de Amerikaanse economie, volgens de handelaar "al veel hoger" moeten zijn.

De Europese Centrale Bank is volgens Saxo machteloos. "Wat kunnen ze doen", aldus Jongbloed. Vroeg of laat moet de rente in Europa omhoog, dat weet de centrale bank en dat weet de markt. Beleggers kopen daarom nu al euro's, in afwachting van een verder verkrappend beleid van de ECB, concludeerde Saxo.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update: Cisco duikt in de rode cijfers

Winst gedrukt door eenmalige last van ruim 11 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: sterke prestaties Vastned

JPMorgan niet verrast door dividend en outlook.

Gisteren - Lees verder

Cisco duikt in de rode cijfers

Winst gedrukt door eenmalige last van 11,1 miljard dollar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Markt schudt sterke inflatiecijfers van zich af.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.