Update: Geert Schaaij eist onderzoek bij SnowWorld

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 12:01

Omzetwaarschuwing en schrappen dividend roepen vragen op.

(ABM FN-Dow Jones) De bekende belegger Geert Schaaij heeft middels een brief vragen gesteld aan de directie en raad van commissarissen van SnowWorld over de gang van zaken in de laatste weken.

Schaaij, directeur van beleggingsblad Beursgenoten, verwees in zijn brief naar het persbericht van SnowWorld van 31 januari. Daarin stond volgens Schaaij een omzetwaarschuwing die niet te rijmen valt met de communicatie in december.

De uitbater van overdekte skihallen kwam met lagere resultaten, veroorzaakt door het warme herfstweer.

Schaaij vraagt zich af of de directie dit niet al in december wist. Indien niet, dan is er sprake van een "zeer slechte interne informatieverschaffing", aldus de Beursgenoot.

Tegelijk met de omzetwaarschuwing meldde SnowWorld ook dat het dividend wordt geschrapt. "Verbazingwekkend en getuigt niet van enige mate van professionaliteit", aldus Schaaij.

De worst die op 29 december, "ver na afloop van de herfstvakantie", aan aandeelhouders werd voorgehouden, is binnen vijf weken "door de grootaandeelhouder afgeschoten", concludeerde Schaaij, die een onafhankelijk onderzoek eist.

Schaaij denkt dat SnowWorld zich de les laat voorschrijven door grootaandeelhouder Marc Coucke, die eind september vorig jaar een verplicht openbaar bod uitgebracht op alle aandelen SnowWorld, nadat hij een belang verwierf van meer dan 30 procent.

"De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het er veel van weg heeft dat uw grootaandeelhouder u middels deze communicatie (indirect) de opdracht meegeeft om de nog niet in zijn bezit zijnde aandelen SnowWorld tegen de door hem gemaakte voorwaarden in zijn bezit te krijgen", aldus Schaaij.

"Dat hij [Coucke] voor de geplande vergadering van 16 maart aanstaande reeds acteert blijkt uit alles en maakt duidelijk dat onze belangen voor u veel minder zwaar wegen", schreef Schaaij aan SnowWorld.

In een reactie tegen ABM Financial News liet CFO Wim Moerman van SnowWorld weten de brief inderdaad te hebben ontvangen en deze "netjes te zullen beantwoorden". De conclusies die Schaaij in de brief trekt zijn voor zijn rekening, aldus Moerman, maar de financieel directeur wilde benadrukken dat SnowWorld de belangen van de kleine aandeelhouder nooit uit het oog is verloren.

Hoewel Moerman de brief van Schaaij eerst nader wil bestuderen, wilde hij wel al een reactie geven op de recente omzetwaarschuwing. De exploitant beleefde een slechte herfstvakantie, aldus Moerman, maar de hoop was dat dit in de kerstperiode goed zou kunnen worden gemaakt. De kerstperiode is volgens de CFO goed voor circa 10 procent van de jaaromzet en daarmee een erg belangrijke periode voor SnowWorld. 

Toen het niet lukte om aan het einde van 2017 de achterstand die in de herfstvakantie was ontstaan in te lopen, leidde dit tot omzetwaarschuwing eind januari.

Het aandeel SnowWorld steeg vrijdag 1,5 procent op 9,64 euro. 

Update: om reactie SnowWorld toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SNOWWORLD toevoegen aan uw watchlist 9,52 -0,42% -0,04 9,56