Geert Schaaij eist onderzoek bij SnowWorld

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 11:36

Omzetwaarschuwing en schrappen dividend roepen vragen op.

(ABM FN-Dow Jones) De bekende belegger Geert Schaaij heeft middels een brief vragen gesteld aan de directie en raad van commissarissen van SnowWorld over de gang van zaken in de laatste weken.

Schaaij, directeur van beleggingsblad Beursgenoten, verwees in zijn brief naar het persbericht van SnowWorld van 31 januari. Daarin stond volgens Schaaij een omzetwaarschuwing die niet te rijmen valt met de communicatie in december.

De uitbater van overdekte skihallen kwam met lagere resultaten, veroorzaakt door het warme herfstweer.

Schaaij vraagt zich af of de directie dit niet al in december wist. Indien niet, dan is er sprake van een "zeer slechte interne informatieverschaffing", aldus de Beursgenoot.

Tegelijk met de omzetwaarschuwing meldde SnowWorld ook dat het dividend wordt geschrapt. "Verbazingwekkend en getuigt niet van enige mate van professionaliteit", aldus Schaaij.

De worst die op 29 december, "ver na afloop van de herfstvakantie", aan aandeelhouders werd voorgehouden, is binnen vijf weken "door de grootaandeelhouder afgeschoten", concludeerde Schaaij, die een onafhankelijk onderzoek eist.

Schaaij denkt dat SnowWorld zich de les laat voorschrijven door grootaandeelhouder Marc Coucke, die eind september vorig jaar een verplicht openbaar bod uitgebracht op alle aandelen SnowWorld, nadat hij een belang verwierf van meer dan 30 procent.

"De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het er veel van weg heeft dat uw grootaandeelhouder u middels deze communicatie (indirect) de opdracht meegeeft om de nog niet in zijn bezit zijnde aandelen SnowWorld tegen de door hem gemaakte voorwaarden in zijn bezit te krijgen", aldus Schaaij.

"Dat hij [Coucke] voor de geplande vergadering van 16 maart aanstaande reeds acteert blijkt uit alles en maakt duidelijk dat onze belangen voor u veel minder zwaar wegen", schreef Schaaij aan SnowWorld.

Het aandeel SnowWorld steeg vrijdag 1,5 procent op 9,64 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: resultaten Fugro onder verwachting

KBC Securities handhaaft Houden advies.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Beursplein 5 lager uit startblokken

Over brede linie lager.

22 minuten geleden - Lees verder

Value8 verkleint belang in Novisource

Belang van krap 17 procent.

25 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang boven vier procent.

33 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto

Stemrecht wel omlaag.

36 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SNOWWORLD toevoegen aan uw watchlist 9,52 -0,42% -0,04 9,52