Exxon Mobil profiteert van Amerikaanse belastinghervormingen

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 14:27

Resultaten wel onder verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Exxon Mobil heeft in het vierde kwartaal van 2017 flink kunnen profiteren van de nieuwe Amerikaanse belastingregels, maar de resultaten waren onderliggend wel lager dan de markt had verwacht. Dit bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse oliereus.

De nettowinst liep op van 1,7 miljard naar liefst 8,4 miljard dollar. Hierin zat een positief effect van bijna 6 miljard dollar vanwege de onlangs aangekondigde belastinghervormingen in de Verenigde Staten. Daar stond een afschrijving op activa van 1,3 miljard dollar tegenover.

CEO Darren Woods wees erop dat de belastingbate ervoor zorgt dat Exxon Mobil alleen nog maar meer gemotiveerd is om te investeren in Amerika. Dit werd onderstreept met de belofte om in de komende 5 jaar voor 50 miljard dollar te investeren in de VS.

De geschoonde winst kwam in het vierde kwartaal uit op 3,7 miljard, of 0,88 dollar per aandeel en daarmee onder de 1,03 dollar die de markt voorzag. In het vierde kwartaal van 2016 verdiende Exxon Mobil nog 3,8 miljard dollar.

De omzet van de oliereus steeg van 56,4 miljard naar 66,5 miljard dollar maar was wel onder de verwachting van analisten, die rekenden op 72 miljard dollar.

De olieproductie kwam in het vierde kwartaal uit op 4 miljoen vaten per dag. Dat was 3 procent minder dan een jaar eerder.

In heel 2017 behaalde het bedrijf een omzet van 244,4 miljard dollar en een nettowinst van 19,7 miljard dollar. 

Het aandeel ExxonMobil daalde vrijdag in de voorbeurshandel 2,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.