Deutsche Bank heeft last van Amerikaanse belastinghervormingen

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 07:37

Negatieve impact leidt tot klein jaarverlies.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft in 2017 een klein verlies gedraaid, als gevolg van de Amerikaanse belastinghervormingen. Dit bleek vrijdag uit de jaarcijfers van de Duitse grootbank.

Vorige maand waarschuwde Deutsche Bank al voor de negatieve impact van de nieuwe belastingregels die van invloed zijn op uitgestelde belastingvorderingen. Toen werd die impact ingeschat op 1,5 miljard euro. Dat werd uiteindelijk circa 1,4 miljard euro. De Duitse bank verwacht op den duur wel een positief effect van de belastinghervormingen in de VS, door de lagere vennootschapsbelasting. 

Over heel 2017 kwam er uiteindelijk een verlies van 0,5 miljard euro in de boeken. Zonder het belastingeffect zou Deutsche Bank een winst hebben behaald van 900 miljoen euro, tegenover een verlies van 1,4 miljard euro in 2016.

In het vierde kwartaal resteerde een verlies van 2,2 miljard euro voor de bank, tegenover een verlies van 1,9 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Niet alleen hadden de nieuwe Amerikaanse belastingregels impact. De bank had ook last van een lage volatiliteit en handelsactiviteit onder klanten. 

Operationeel wist de bank in 2017 wel een winst te behalen van 1,3 miljard euro. In 2016 rapporteerde de bank nog een verlies voor belastingen van 810 miljoen euro. 

De totale inkomsten over 2017 daalden met 12 procent naar 26,4 miljard euro, te wijten aan strategische desinvesteringen en uitdagende marktomstandigheden, aldus Deutsche Bank.

Een opsteker was de daling van de voorzieningen op kredietverliezen, met 62 procent in 2017 tot 525 miljoen euro. In het vierde kwartaal daalde deze post met 74 procent tot 129 miljoen euro.

De Tier 1 ratio steeg van 13,8 procent eind derde kwartaal naar 14,0 procent eind december 2017.

Het aandeel Deutsche Bank sloot donderdag vrijwel vlak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.