Beursblik: S&P Equity Research verhoogt koersdoel Shell

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 06:52

Advies blijft Kopen.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft vrijdag het koersdoel voor Royal Dutch Shell verhoogd van 30,00 naar 31,00 euro en handhaafde de koopaanbeveling op het aandeel.

Analisten van S&P verhoogden, nadat Shell donderdag met kwartaalcijfers kwam, hun winstramingen voor 2018 van 2,10 naar 2,33 dollar per aandeel "vanwege de sterkere vooruitzichten voor de olieprijs". Voor 2019 rekent S&P op een verdere winstgroei naar 2,45 dollar per aandeel.

Afgelopen kwartaal voldeed Shell volgens S&P aan de verwachtingen, waarbij de aangepaste winst per aandeel zelfs iets hoger uitkwam dan de consensus. Downstream viel volgens de analisten tegen, maar daar stond tegenover dat Upstream het juist veel beter dan verwacht deed. Daarbij tekenden de analisten aan dat het vierde kwartaal traditioneel een relatief zwak kwartaal voor Shell is.

Over de kasstroom van Shell oordeelden de analisten dat die lijkt te stabiliseren. Shell kan mogelijk meer gaan uitkeren aan aandeelhouders in de vorm van aandeleninkoopprogramma's en dividenduitkeringen, en die gedacht zal de koers steun bieden, aldus de analisten.

Het aandeel Shell sloot donderdag 2,2 procent lager op 27,61 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROYAL DU... toevoegen aan uw watchlist 25,82 0,12% 0,03 25,79