Beursblik: robuust kwartaal voor Philips Lighting

Redactie ABM Financial News - 2 februari 2018, 08:34

Morgan Stanley noemt ontwikkeling vrije kasstroom belangrijkste.

(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft een robuust kwartaal achter de rug, maar de ontwikkeling van de vrije kasstroom benadrukt de structurele tegenwind voor het lampenbedrijf. Dit stelden analisten van Morgan Stanley vrijdag.

Vooral de takken Home en Professional deden het volgens de analisten goed, en zij noemden daarbij de verbetering in het werkkapitaal "indrukwekkend".

In 2018 wil Philips Lighting een aangepaste EBITA-marge behalen van 10,0 tot 10,5 procent, in lijn met de outlook voor de middellange termijn. Verder wil Philips Lighting dit jaar de omzet op vergelijkbare basis doen stijgen, hoewel het eerste kwartaal nog zwak zal zijn, waarschuwde het lampenbedrijf.

Dat is iets beter dan analisten gemiddeld verwachten, aldus Morgan Stanley. De consensus ligt op een vergelijkbare omzetgroei van 0,7 procent en een marge van 9,9 procent.

Daar staat volgens de bank tegenover dat de vrije kasstroom zal dalen in 2018, volgens Philips Lighting als gevolg van hogere reorganisatiekosten. "De duurzaamheid van de vrije kasstroom is altijd een grote zorg voor ons geweest", aldus de analisten.

Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies op Philips Lighting met een koersdoel van 28,00 euro. Het aandeel sloot donderdag 1,0 procent hoger op 32,03 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

46 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.