Resultaten Ordina trekken aan

Redactie ABM Financial News - 15 februari 2018, 07:47

Nettocashpositie verbetert aanzienlijk.

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het vierde kwartaal van 2017 de resultaten zien aantrekken, waarbij de nettocashpositie sterk verbeterde. Dit maakte de dienstverlener aan de ICT-sector donderdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 7,2 procent naar 90,2 miljoen euro, waarbij vooral groei bij de overheid en in de financiële dienstverlening zich doorzetten.

Volgens CEO Jo Maes van Ordina lag de focus afgelopen jaar op omzetgroei en het verwerven van nieuwe medewerkers. "Door extra inspanning op het gebied van werving hebben we in 2017 meer medewerkers aangenomen dan ooit", aldus de topman.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam in het afgelopen kwartaal uit op 4,9 miljoen euro, tegen 4,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Hierdoor realiseerde Ordina een EBITDA-marge van 5,4 procent tegenover 5,1 procent een jaar eerder.

De nettocashpositie verbeterde aanzienlijk van 2,7 miljoen ultimo 2016 naar 10,9 miljoen euro eind 2017.

2017

Over heel 2017 daalde de nettowinst evenwel van 5,0 miljoen naar 3,1 miljoen euro, tegen een fractionele stijging van de omzet naar 344,9 miljoen euro. De EBITDA kwam uit op 14,5 miljoen euro, waar dit een jaar eerder nog 15,1 miljoen euro was. Dit bleek goed voor een marge van 4,2 procent. Een jaar eerder was dit nog 4,4 procent.

Het resultaat stond het eerste halfjaar onder druk, maar verbeterde gedurende de tweede jaarhelft. "De verbetering in het tweede halfjaar is bemoedigend en werd gedreven door aanhoudende marktvraag, gestegen productiviteit en lagere kosten door het inmiddels volledig afgeronde slagkracht & efficiency-programma", aldus topman Maes.

Ordina wil over 2017 een dividend voorstellen van twee eurocent per aandeel, hetgeen een uitbetaling van 60 procent van de winst reflecteert.

Het aandeel Ordina sloot woensdag 0,7 procent hoger op 1,54 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

28 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

30 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,82 -2,67% -0,05 1,87