Binck lanceert spaarplatform

Redactie ABM Financial News - 15 februari 2018, 07:00

Tot 1,15 procent rente.

(ABM FN-Dow Jones) BinckBank heeft donderdag een nieuw spaarplatform gelanceerd. Spaarders kunnen tot 1,15 procent rente per jaar ontvangen.

Het nieuwe platform moet spaarders "veilig, eenvoudig en overzichtelijk" toegang bieden tot Europese banken met hogere rentes.

"Met het nieuwe spaarplatform wil BinckBank de spaarmarkt vernieuwen met een uniek en eenvoudig onlineproduct voor deze groep die vaak bewust niet belegt, maar wel steeds nadrukkelijker op zoek gaat naar een hogere rentevergoeding op spaargeld", zei CEO Vincent Germyns in reactie op de lancering.

Binck werkt voor het spaarplatform samen met de Duitse fintech Raisin. Daarbij kunnen spaarders bij aanvang kiezen uit het Oostenrijkse Euram Bank en J&T Banka uit Tsjechië. In de komende maanden hoopt de onlinebroker meer banken aan dit rijtje toe te voegen.

De banken waarmee Binck samenwerkt voldoen in hun land aan de betreffende regelgeving, waardoor spaargeld van de rekeninghouders per bank tot 100.000 euro is beschermd.

Strategische koers

De lancering van Binck Sparen past in de ambitie van de broker om een breder aanbod neer te zetten voor zijn bestaande klanten en om nieuwe klanten aan zich te binden. Zo lanceerde Binck vorig jaar bijvoorbeeld ‘Laten Beleggen’ met daarin onder meer pensioenbeleggen en geautomatiseerd beleggen.

De plannen om met een spaarplatform te komen waren ook al langer bekend, maar “als gevolg van de moeilijke omstandigheden op de geld- en kapitaalmarkten” werd de introductie door Binck uitgesteld naar 2018.

Het aandeel BinckBank sloot woensdag 3,9 procent hoger op 4,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

17 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

19 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BINCK toevoegen aan uw watchlist 4,89 1,88% 0,09 4,80