Beursblik: cijfers Ordina veel beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 15 februari 2018, 11:24

NIBC wil ramingen herzien.

(ABM FN-Dow Jones) Ordina heeft in het vierde kwartaal van 2017 veel beter dan verwacht gepresteerd. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers.

Van den Hooven bleek vooral te spreken over de omzetgroei van zeven procent, waar NIBC voorafgaand aan de cijfers rekening hield met een groei van slechts drie procent. Ook een stijging van de EBITDA-marge van 40 procent viel in de smaak bij de marktvorser.

Volgens de analist profiteert Ordina van goede marktomstandigheden in Nederland en België, hetgeen tot uiting komt in een herstel van de marge. Van den Hooven verwacht een aanhoudend herstel in 2018.

De marktvorser merkte op dat Ordina momenteel tegen een korting wordt verhandeld van 25 procent ten opzichte van sectorgenoten. Van den Hooven noemde dit onterecht, aangezien het bedrijf "duidelijk" in een herstelmodus zit. NIBC is dan ook van plan om binnenkort de ramingen voor Ordina te herzien.

NIBC handhaafde vooralsnog het Neutraal advies op Ordina met een koersdoel van 1,55 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 9,0 procent hoger op 1,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Merel van Vroonhoven herbenoemd als voorzitter AFM

Statutair bestuur uitgebreid naar vier leden.

30 minuten geleden - Lees verder

Amerika ziet verkoop nieuwe woningen dalen

Afname van 0,6 procent ten opzichte van januari.

32 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Sentiment gedraaid.

1 uur geleden - Lees verder

Kroger en Target overwegen fusie - media

Bron ontkent gesprekken tegenover CNBC.

1 uur geleden - Lees verder

Orders Amerikaanse duurzame goederen omhoog

Toename van ruim drie procent.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORDINA toevoegen aan uw watchlist 1,82 -2,67% -0,05 1,87