Hennes & Mauritz verwacht uitdagend jaar

Redactie ABM Financial News - 14 februari 2018, 08:50

Modehuis ziet evenwel mogelijkheden tot beter jaarresultaat.

(ABM FN-Dow Jones) Hennes & Mauritz voorziet een uitdagend 2018, waarin het modeconcern zich moet blijven ontwikkelen om zich aan een veranderende modesector te kunnen aanpassen. Dit maakte het Zweedse bedrijf woensdagochtend bekend in aanloop naar een beleggersdag.

H&M verwacht dat de vergelijkbare omzet in 2018 negatief blijft, met slechts een stapsgewijze verbetering in de loop van het jaar. Het modeconcern sprak van een moeilijke jaarstart met hoge voorraden uit het vierde kwartaal en "onevenwichtigheden" in het productaanbod. Dit resulteert volgens H&M in hogere kosten, omdat het bedrijf meer producten moet afprijzen, en als gevolg in een drukkend effect op de winsten aan het begin van dit jaar.

De online omzet zal naar verwachting evenwel stijgen met 25 procent dit jaar, waarbij de omzet uit recent geopende winkels circa vier procent zal bijdragen aan de totale groepsomzet in 2018. "Daarmee zijn er goede mogelijkheden om tot een ietwat beter jaarresultaat te komen dan in het jaar ervoor", aldus het modehuis. H&M merkte op dat de online omzet goed groeit en inmiddels bijna 13 procent uitmaakt van de totale omzet.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.