Europese beurzen kleuren groen

Redactie ABM Financial News - 14 februari 2018, 12:18

Vuurwerk vermoedelijk pas in middaghandel.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa kleurden woensdag rond lunchtijd groen. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,7 procent, net als de Franse CAC 40 en de Britse FTSE 100. De Duitse DAX won zelfs 0,8 procent.

"Het hogere slot in de VS heeft het vertrouwen onder beleggers een impuls gegeven", zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

Solide Duitse groeicijfers deden een duit in het zakje, aldus marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Die waren voldoende om het negatieve sentiment even een halt toe te roepen."

De Duitse economie is in het vierde kwartaal met 0,6 procent op kwartaalbasis gegroeid en met 2,9 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit was grotendeels conform de verwachting.

De Italiaanse economie groeide in het vierde kwartaal iets minder dan in de drie maanden ervoor, de Nederlandse economie juist sterker. De economie in de eurozone groeide in het vierde kwartaal van 2017 in een stabiel tempo.

De inflatie in Duitsland zwakte in januari conform de voorlopige raming licht af ten opzichte van de maanden ervoor, tot 1,6 procent. Verder steeg de industriële productie in de eurozone in december minder hard dan een maand eerder.

De Zweedse centrale bank handhaafde de negatieve rente op 0,5 procent maar was voorzichtiger over de inflatieontwikkeling. Vermoedelijk gaat de rente in de tweede helft van het jaar omhoog.

Vanmiddag wacht de markt Amerikaanse cijfers over de inflatie en de detailhandel. Met name de inflatiedata kunnen bepalend zijn voor de financiële markten. Blijkt die beter dan verwacht, dan kan dit de Amerikaanse tienjaarsrente weer laten oplopen. De afgelopen weken was dit nog aanleiding voor een flinke verkoopgolf op de aandelenmarkten.

De euro noteerde rond het middaguur op 1,2358 en daarmee vrijwel gelijk aan de koers dinsdagavond.

In afwachting van het wekelijkse Amerikaanse olievoorradenrapport, noteerde de olieprijs circa een procent lager.

Bedrijfsnieuws

Financials noteerden verdeeld. Credit Suisse steeg 2,9 procent. In het vierde kwartaal schreef de Zwitserse bank rode cijfers maar dat had vooral te maken met een afschrijving vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingregels.

Credit Agricole leverde juist 3 procent in. De tweede bank van Frankrijk zag de winst in het vierde kwartaal minder sterk stijgen dan verwacht. Bovendien daalde de kapitaalratio.

Elders steeg Société Générale 1,2 procent, won Deutsche Bank 0,3 procent en steeg Commerzbank 1,5 procent.

ThyssenKrupp verloor een procent, hoewel de winst in het eerste kwartaal praktisch vertienvoudigde dankzij de hogere staalprijzen. Wel moest het Duitse concern een miljoenenafschrijving doen vanwege de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Daardoor kwam de winst toch onder verwaching uit.

Een opvallende koersval was er voor de Britse bouwer Galliford, dat bijna 18 procent verloor. Het bedrijf kondigde aan voor 150 miljoen Britse pond aan vers kapitaal te willen ophalen nadat sectorgenoot Carillion omviel.

Aandelen van Sky stegen ruim 3 procent in Londen. Het mediaconcern verkreeg de uitzendrechten voor de Premier League tegen een lager dan verwacht bedrag.

Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duiden woensdag op een hogere opening.

Wall Street is dinsdag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 0,3 procent op een slot van 2.662,94 punten. De Dow Jones index won 0,2 procent op 24.640,45 punten en de Nasdaq eindigde 0,5 procent hoger op 7.013,51 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

5 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

5 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.317,37 0,15% 8,14 5.309,23
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.469,91 0,36% 19,39 5.450,52