Credit Suisse duikt in rode cijfers

Redactie ABM Financial News - 14 februari 2018, 07:39

Vlakke omzetontwikkeling.

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft in het vierde kwartaal van 2017 rode cijfers geschreven, nadat een kwartaal eerder nog winst werd geboekt. Dit bleek woensdag tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal van de Zwitserse bank.

CEO Tidjane Thiam noemde in een commentaar op de kwartaalcijfers het jaar 2017 als een cruciaal jaar in het doorvoeren van het driejarige herstructureringsplan. Volgens de topman zijn de resultaten over 2017 het resultaat van de positieve impact van deze herstructureringen.

De bank realiseerde in het vierde kwartaal een verlies van 2,1 miljard Zwitserse frank, terwijl een kwartaal eerder nog een winst van 244 miljoen frank in de boeken werd gezegd. Op jaarbasis liep het verlies evenwel iets terug. Vorig jaar leed Credit Suisse in het vierde kwartaal nog een verlies van 2,6 miljard frank. De netto-omzet bleef zowel op kwartaal- als jaarbasis nagenoeg vlak op 5,2 miljard frank. Op kwartaalbasis nam Credit Suisse een grotere provisie op kredietverliezen en vielen de operationele kosten hoger uit. Op jaarbasis was evenwel het tegenovergestelde het geval. Vooral de kosten daalden, met 2,3 miljard frank.

Over heel 2017 wist Credit Suisse het verlies terug te brengen van 2,7 miljard naar 983 miljoen frank. Het verlies viel vooral toe te schrijven aan de Amerikaanse belastinghervormingen, al zullen deze op termijn wel een positieve impact hebben op de resultaten, aldus Credit Suisse.

De kernkapitaalratio CET1 kwam uit op 13,5 procent, vergelijkbaar met een jaar eerder, maar iets lager dan de 14,0 procent uit het derde kwartaal.

Credit Suisse wil over 2017 een dividend uitkeren van 0,25 frank per aandeel.

Volgens de bank is het jaar 2018 goed begonnen, waarbij in de eerste zes weken van het lopende jaar een omzetstijging werd geboekt. Ook de kosten werden verder teruggebracht, hetgeen een positieve impact heeft op de winstgevendheid, aldus Credit Suisse. Wel stelde de bank dat geopolitieke ontwikkelingen en toekomstige veranderingen in de rentes voor onzekerheden blijven zorgen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

5 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.