Beursblik: Winstgroei NN Group voorspeld

Redactie ABM Financial News - 14 februari 2018, 11:12

Analisten positief over cash cow levensverzekeringen.

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in het vierde kwartaal van 2017 naar verwachting fors meer winst geboekt, dankzij een boekwinst op preferente aandelen Unilever, terwijl ook de Nederlandse levens- en schadeverzekeringen winstgevender werden. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten, ingezien door ABM Financial News.

De analisten rekenen gemiddeld op een vrijwel stabiele solvabiliteit van 202 procent, tegen 204 procent een kwartaal eerder. De kleine daling zou het gevolg zijn van hogere spreads op staatsleningen.

De nettowinst wordt geraamd op 386 miljoen euro, tegen 148 miljoen euro een jaar eerder en 734 miljoen euro in het derde kwartaal, toen NN flink verdiende op de verkoop van staatsobligaties. Volgens ING boekte de verzekeraar 250 miljoen euro winst op de verkoop van preferente aandelen Unilever.

Het operationele resultaat uit voortgezette activiteiten is naar verwachting gestegen van 282 miljoen euro een jaar eerder naar 367 miljoen euro afgelopen kwartaal, vooral dankzij een beter resultaat bij de Nederlandse levensverzekeringen, die goed zouden zijn voor 206 miljoen euro, tegen 163 miljoen euro in het voorgaande jaar. Het Nederlandse schadebedrijf voerde naar verwachting het resultaat op van 13 miljoen naar 18 miljoen euro.

Analisten van Berenberg waren in een recent rapport erg positief over het aandeel en verhoogden hun koersdoel naar 45,00 euro. Ze noemden het gecombineerde Nederlandse levensverzekeringenbedrijf van NN en Delta Lloyd een lucratieve "cash cow", die NN Group in staat stelt tot een derde van zijn marktwaarde uit te keren aan aandeelhouders in de komende drie jaar. Vanaf 2020 moet de winstgroei vooral komen van buiten Nederland, verwacht Berenberg.

De analisten verwachten gemiddeld een slotdividend van 1,02 euro, bovenop het interimdividend van 0,62 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
NN Group toevoegen aan uw watchlist 36,26 0,69% 0,25 36,01