Bestuur ASR krijgt hogere beloning

Redactie ABM Financial News - 14 februari 2018, 08:01

Loonbevriezing geldt niet meer.

(ABM FN-Dow Jones) Bestuurders van ASR krijgen een hogere beloning. Hiertoe besloot de raad van commissarissen van de verzekeraar, zo werd woensdag bekend.

Met deze verhoging willen de commissarissen het loon van het bestuur "meer in lijn te brengen met de beloningen van bestuurders van vergelijkbare ondernemingen".

Met de Nederlandse Staat als eigenaar mocht ASR, op grond van de wet sinds 2011, geen variabele beloning uitbetalen en het vaste salaris niet verhogen.

Nu ASR sinds 14 september volledig zelfstandig is, is de bevriezing van het loon niet langer meer van toepassing.

Tot 2020 worden de salarissen van de raad van bestuur in stappen verhoogd vanaf 1 januari 2018 tot 1 januari 2020. De beloning van de CEO, Jos Baeten gaat in stappen van 529.000 naar 740.000 euro per 1 januari 2020. De beloning van CFO Chris Figee gaat van 400.000 naar 670.000 euro en de beloning van de COO's, Karin Bergstein en Michel Verwoest, gaat in stappen van 400.000 naar 650.000 euro.

Ook zullen de bestuurders aandelen ASR kopen. De gewenste situatie is volgens de raad van commissarissen dat de CEO op termijn aandelen ASR in bezit heeft die tenminste 50 procent van het bruto jaarsalaris vertegenwoordigen. Voor de CFO en de COO's geldt dat dit tenminste 25 procent van het bruto jaarsalaris is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Rabobank zet nog meer in op centralisatie - media

Rol lokale kantoren verder ingeperkt.

14 minuten geleden - Lees verder

Stage Entertainment overweegt beursgang - media

Goldman Sachs ingehuurd om haalbaarheidsstudie uit te voeren.

20 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen richting iets lagere opening

Rustige laatste handelsdag voorzien.

37 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen Japan stijgen harder

Voedsel duidelijk duurder.

46 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Agenda goed gevuld.

51 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.