Wessanen boekt hogere winst en omzet

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 07:21

Met name eigen merken stuwen resultaten.

(ABM FN-Dow Jones) Wessanen heeft in het vierde kwartaal van 2017 een hogere winst en omzet geboekt, gestimuleerd door groei van de eigen merken. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen.

CEO Christophe Bamouin zei in toelichting op de cijfers dat bij de eigen merken afgelopen boekjaar een autonome groei werd gerealiseerd van 7,7 procent, waarbij bij veel merken zelfs sprake was van een dubbelcijferige groei. Daarentegen lieten het private label en de distributie-activiteiten een significante daling zien, als gevolg van de focus op eigen merken.

Het genormaliseerde bedrijfsresultaat (EBITE) steeg van 6,2 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2016 naar 10,1 miljoen euro het afgelopen kwartaal. Onder de streep resteerde een nettowinst van 7,2 miljoen euro, tegenover 0,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet steeg van 146,8 miljoen euro vorig jaar naar 152,8 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2017.

Over het hele boekjaar boekte de producent van biologische en natuurlijke voedingsmiddelen een nettowinst van 36,0 miljoen euro, tegenover 22,8 miljoen euro een jaar eerder op een omzet van 625,8 miljoen euro, versus 570 miljoen euro in 2016.

Over 2017 wil Wessanen een dividend uitbetalen van 13 cent per aandeel.

Outlook

Voor het huidige boekjaar voorziet Wessanen aanhoudende sterke groei van de eigen merken en een verdere reductie van de omzet uit private labels. Daarnaast voorziet het concern dat het genormaliseerd bedrijfsresultaat als percentage van de omzet zal stijgen.

De nettofinancieringskosten zullen in 2018 circa 1,5 tot 2,0 miljoen euro bedragen, terwijl de kapitaaluitgaven circa 11 miljoen tot 13 miljoen euro zullen bedragen.

Het aandeel Wessanen sloot maandag op een groen Damrak 1,8 procent hoger op 16,31 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
WESSANEN... toevoegen aan uw watchlist 15,50 0,19% 0,03 15,47