Verlies voor PepsiCo door miljardenafschrijving

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 13:21

Frisdrank- en snackproducent kondigt aandeleninkoopprogramma aan.

(ABM FN-Dow Jones) PepsiCo heeft in het vierde kwartaal van 2017 een vlakke omzet behaald terwijl onder de streep een verlies van circa 700 miljoen dollar overbleef, als gevolg van een miljardenafschrijving gerelateerd aan de nieuwe Amerikaanse belastingwet. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de resultaten van de Amerikaanse frisdrank- en snackproducent.

CEO Indra Nooyi was tevreden over de resultaten en wees erop dat de lagere vennootschapsbelasting in de Verenigde Staten op den duur gunstig zal zijn voor PepsiCo. In het vierde kwartaal werd hiervoor wel een afschrijving gedaan van 2,5 miljard dollar. Verder had PepsiCo te maken met een herstructureringslast van 226 miljoen dollar.

Dit alles resulteerde in het vierde kwartaal in een verlies van 710 miljoen dollar, tegenover een winst van 1,4 miljard dollar in dezelfde periode in 2016. Operationeel verbeterde de winst van circa 2,4 miljard naar 2,6 miljard dollar. De omzet bleek in het vierde kwartaal vrijwel stabiel op 19,5 miljard dollar.

In 2017 werd een 23 procent lagere winst behaald van 4,9 miljard dollar, van 6,3 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg met 1 procent van 62,8 miljard naar 63,5 miljard dollar.

Outlook

In het huidige boekjaar verwacht PepsiCo een omzet die in elk geval in hetzelfde tempo groeit als in 2017, dus met circa een procent. De kernwinst per aandeel wordt ingeschat op 5,70 dollar en dat is 9 procent hoger dan in 2017.

Verder kondigde PepsiCo een verhoging van het dividend aan van 15 procent en een nieuwe aandeleninkoopprogramma van 15 miljard dollar. Dat start in juli en vervangt een aflopend inkoopprogramma van 12 miljard dollar. In 2018 verwacht PepsiCo via dividend en aandelenterugkoop in totaal voor een bedrag van 7 miljard dollar terug te geven aan aandeelhouders.

Het aandeel PepsiCo steeg voorbeurs circa een procent tot 113,00 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.