VEON breidt uit in Bangladesh

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 18:01

Telecombedrijf koopt aanvullend spectrum en 4G-licentie.

(ABM FN-Dow Jones) VEON kan zijn 3G-netwerkcapaciteit in Bangladesh verdubbelen en een 4G-netwerk lanceren in het Aziatische land, dankzij de toewijzing van spectrum en een licentie. Dat maakte het internet- en telecomconcern dinsdag nabeurs bekend.

Het spectrum in de bandbreedtes van 1800 en 2100 megaherz werd toegewezen aan Banglalink, het dochterbedrijf van VEON en Global Telecom Holding (GTH) in het Aziatische land. VEON heeft een belang van 57,7 procent in GTH.

Hierdoor kan Banglalink zijn netwerkcapaciteit voor 3G-technologie verdubbelen. Ook koopt Banglalink een 4G/LTE-licentie om een snel datanetwerk te lanceren.

Banglalink betaalt 309 miljoen dollar voor het spectrum, 1,2 miljoen dollar voor de licentie en 35 miljoen dollar om zijn bestaande ruimte in de bandbreedtes 900 en 1800 Megaherz om te bouwen tot een technologieneutraal spectrum.

Het in Bermuda gevestigde VEON, voorheen bekend als VimpelCom, heeft beursnoteringen aan de Nasdaq en Euronext Amsterdam. Het bedrijf betaalde in 2016 een schikking van 750 miljoen euro aan het Openbaar Ministerie in verband met een omkopingszaak in Oezbekistan.

Het aandeel VEON sloot dinsdag op een rode beurs 2,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

44 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.