Valuta: dollar minder in trek door herstel aandelenmarkten

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 09:31

Inflatiecijfers op de rol.

(ABM FN-Dow Jones) Door het recente herstel van de financiële markten is de dollar als veilige haven minder in trek. Dit concludeerde valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

Dinsdagochtend zakte de dollar weer wat weg, zo constateerde Maartens. Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,2320. "Doordat de rust weer wat is teruggekeerd op de financiële markten, is de dollar als veilige haven minder in trek."

In de Aziatische handel vanochtend verloor de dollar verder terrein, zo merkte ook marktanalist Ron van der Does van IG Markets op. Vooralsnog is er volgens Van der Does weinig richting.

Maartens kijkt voor dinsdag uit naar de Britse inflatiecijfers over januari en voor woensdag naar de Amerikaanse inflatie. Dit kan volgens de handelaar voor beweging zorgen op de valutamarkten. De euro koerste ten opzichte van het Britse pond sterling fractioneel hoger op 0,8890.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

46 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.