TUI Group ziet resultaten aantrekken

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 08:36

Kleiner verlies in de boeken gezet.

(ABM FN-Dow Jones) TUI Group heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de resultaten zien aantrekken, waarbij er onder de streep een kleiner verlies stond dan een jaar eerder. Dit meldde 's werelds grootste reisorganisatie uit Duitsland dinsdag voorbeurs.

TUI realiseerde in het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 december 2017, een verlies van 58,7 miljoen euro tegenover een verlies van 81,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. TUI sprak van een goede jaarstart.

Het onderliggende resultaat voor belastingen (EBITA) verbeterde met 35 miljoen euro naar 25 miljoen euro negatief. De omzet steeg met 9 procent tot 3,5 miljard euro. TUI genoot onder meer van een inkomstenpost van 38 miljoen euro vanwege de verkoop van drie Riu hotels. Het faillissement van Niki, waar Tui bemanning en vliegtuigen van inhuurde, drukte voor 20 miljoen euro op de resultaten.

Vooral de vraag naar reizen naar het Caribisch gebied en de westelijke mediterrane eilanden bleef volgens TUI sterk, waarbij de vraag naar Turkije en Noord-Afrika verbeterde. Verder bleek de reisorganisatie op schema te liggen voor een verdere uitbreiding, met de opening van acht hotels deze winter en zeven nieuwe openingen in de zomer.

Outlook

TUI gaat onverminderd uit van een een jaarlijkse stijging van het onderliggende resultaat (EBITA) tot en met 2020 van minstens 10 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.