Kersverse Fed-voorzitter Powell alert op risico's financiele stabiliteit

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 16:39

Aanpak Amerikaanse centrale bank ongewijzigd.

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve blijft alert op risico's die de financiële stabiliteit bedreigen. Dit zei Jerome Powell dinsdag in een toespraak tijdens zijn beëdiging als nieuwe voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

"Het financiële systeem is veel sterker en veiliger, met een veel hoger kapitaal en liquiditeit, beter risicomanagement en andere verbeteringen", poogde Powell de markt op zijn gemak te stellen in zijn eerste speech als hoogste baas van de Fed.

Powell staat sinds begin deze maand aan het roer van de Amerikaanse centrale bank als opvolger van Janet Yellen. Dat waren roerige dagen voor de centraal bankier, aangezien de mondiale beurzen in een correctie terecht kwamen.

De boodschap dinsdag was vooral dat de Fed onder leiding van Powell op koers blijft met zijn monetaire beleid. "De uitdagingen waarmee we te maken krijgen, zijn veranderlijk maar de aanpak van de Fed blijft hetzelfde."

Powell benadrukte verder dat de mondiale economie "voor het eerst in een decennium sterk herstelt" en dat de centrale bank midden in een proces zit om het rentebeleid en de balans geleidelijk te normaliseren, terwijl men gericht blijft op het waarborgen van de robuuste economische groei en de doelstellingen binnen het monetaire beleid. De Fed streeft naar een prijsstabiliteit van 2 procent en een maximale werkgelegenheid.

De Fed-voorzitter zei dinsdag verder dat het rentebeleid niet onderhevig is aan korte termijn druk vanuit politieke hoek. Volgens analisten leek Powell hiermee duidelijk te maken niet te zullen zwichten voor eventuele druk die president Donald Trump op de Fed kan zetten om het beleid aan te passen, wanneer de economische groei terugvalt.

Verder benadrukte Powell in zijn beëdigingstoespraak dat hij niet van plan is de kern van de strenge regelgeving voor de financiële sector terug te draaien.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

7 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

7 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in VolkerWessels

Stemrecht van minder dan 5 procent.

10 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.