Beursupdate: Randstad uitblinker op lichtrood Damrak

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 11:00

Cijfers Wessanen konden niet overtuigen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koersten dinsdagochtend nipt in het rood, waarbij Randstad op bijval van beleggers kon rekenen na publicatie van de kwartaalcijfers. Rond de klok van elf uur koerste de AEX 0,2 procent lager op 522,97 punten.

Volgens vermogensbeheerder Jan Willem Nijkamp van Fintessa Vermogensbeheer speelt dinsdag hetzelfde scenario als een week eerder. "Een dag met flinke winsten, gevolgd door een stapje terug", aldus Nijkamp, die stelde dat het herstel van eerdere verliezen zich nog niet volledig doorzet.

Ook de verwachting dat Wall Street vanmiddag in het rood zal openen, zorgt volgens Nijkamp voor terughoudendheid onder Europese beleggers.

Volgens Nijkamp speelt op de achtergrond nog steeds een bepaalde mate van angst voor oplopende rentes. "De markt zal zich moeten aanpassen aan een ander renteklimaat, waarbij de centrale banken langzaam een stapje terug zullen doen. Pas dan gaan we weer terug naar een normale beurs met meer bewegelijkheid", aldus Nijkamp. Overigens vindt de vermogensbeheerder deze angst vooralsnog overdreven.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,2317. Bij aanvang van de handelsdag maandag bewoog het muntpaar nog op 1,2286. Door het recente herstel van de financiële markten is de dollar als veilige haven minder in trek geworden, zo concludeerde valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij.

De olieprijzen daalden licht na publicatie van het maandelijkse olierapport van het Internationaal Energie Agentschap. Daarin werd de verwachting uitgesproken dat de oplopende schalieproductie in de Verenigde Staten dit jaar druk zal zetten op de olieprijs.

De agenda is vandaag karig gevuld. Beleggers kijken vooral vooruit naar morgen, wanneer Duitse en met name Amerikaanse inflatiecijfers worden vrijgegeven. In december 2017 bedroeg de Amerikaanse inflatie op jaarbasis nog 2,1 procent. De momenteel door inflatieangst gedreven markten kunnen mogelijk heftig reageren op de cijfers.

Op Beursplein 5 rapporteren later deze week nog onder meer Aegon, DSM, NN, Relx, Arcadis, Besi en Ordina cijfers. Royal Dutch Shell en Unilever noteren daarnaast donderdag ex-kwartaaldividend.

Vanochtend werd al bekend gemaakt dat de Nederlandse detailhandel in 2017 de grootste omzetgroei in 11 jaar realiseerde. In het afgelopen jaar werd 4,2 procent meer omzet dan in 2016.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen kregen de cijfers van uitzender Randstad een positief onthaal met een stijging van 2,9 procent. Analisten van ABN AMRO bestempelden de cijfers als solide. Analist Bart Cuypers van KBC Securities zei dat alles samenkwam in het recorddividend dat de uitzender zal uitkeren. Altice sloot de rij met een verlies van 1,9 procent.

In de AMX kregen de cijfers van Wessanen juist een negatief onthaal met een verlies van 7,4 procent, nadat de omzet lager uitviel dan verwacht vanwege een lager dan verwachte merkgroei en een verdere daling van de omzet van het private label en de distributie-activiteiten. NIBC wees erop dat elke terugval van het aandeel een kans biedt om in te stappen.

Flow Traders verloor daarnaast 2,9 procent, nu de rust enigszins lijkt te zijn teruggekeerd op de aandelenmarkten. Vorige week spoot zowel de volatiliteit als de koers omhoog. Wereldhave daalde 1,4 procent nadat JPMorgan het aandeel van de kooplijst haalde. In de nieuwe ramingen van JPMorgan, die meer in lijn liggen met de eigen verwachtingen van het vastgoedbedrijf maar onder de consensus, werd door de analisten rekening gehouden met een afnemende winst per aandeel en dividend. Positief is volgens de bank dat Wereldhave niet blind is voor investeringen die moeten worden gedaan. Desalniettemin was dit voor JPMorgan onverwacht en daarmee de dividendverlaging ook.

Onder de kleinere fondsen verloren Amsterdam Commodities en Probiodrug tot 1,3 procent. Nedap klom 2,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

5 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 534,09 0,27% 1,45 532,64
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 823,23 0,93% 7,58 815,65
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.082,25 -0,64% -6,97 1.089,22