Beursblik: JPMorgan Cazenove haalt Wereldhave van kooplijst

Redactie ABM Financial News - 13 februari 2018, 08:14

Ook koersdoel omlaag naar 38,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove heeft dinsdag het advies voor Wereldhave verlaagd van Overwogen naar Neutraal, waarbij het koersdoel eveneens neerwaarts werd bijgesteld van 48,00 naar 38,00 euro.

In de nieuwe ramingen van JPMorgan, die meer in lijn liggen met de eigen verwachtingen van het vastgoedbedrijf maar onder de consensus, werd door de analisten rekening gehouden met een afnemende winst per aandeel en dividend. Positief is volgens de bank dat Wereldhave niet blind is voor investeringen die moeten worden gedaan. Desalniettemin was dit voor JPMorgan onverwacht en daarmee de dividendverlaging ook.

Het bestuur van Wereldhave meldde eerder voor dit jaar teruglopende winsten en meer investeringen te voorzien, nadat eerder nog werd uitgegaan van een stabilisering. Het aandeel Wereldhave zal dan ook niet op niveau van sectorgenoten komen, voordat er weer zicht is op groei en wanneer het strategische plan Proposition 2030 vorm krijgt, aldus de analisten van de Amerikaanse zakenbank.

Het aandeel Wereldhave sloot maandag 0,7 procent lager op 30,79 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

37 minuten geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

50 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

54 minuten geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

2 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint belang in VolkerWessels

Stemrecht van minder dan 5 procent.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
WERELDHAVE toevoegen aan uw watchlist 30,46 1,53% 0,46 30,00