Wall Street sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 22:09

Zwaargewichten Apple en Boeing helpen Dow in het zadel.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is maandag hoger gesloten. De Dow Jones index steeg 1,7 procent tot 24.601,27 punten, de S&P 500 index won 1,4 procent op een slot van 2.656,00 punten en de Nasdaq eindigde 1,6 procent hoger op 6.981,96 punten.

Het herstel in New York werd vrijdag al ingezet, maar toen verloren de indexen op weekbasis toch zo'n 5 procent.

"Op de korte termijn zullen we nog wel meer verkoopgolven zien", verwacht investeringsstrateeg Lisa Erickson van U.S. Bank Wealth Management ondanks het herstel van maandag. "Men kijkt vooral naar de volatiliteit en of die zich gaat verspreiden naar andere effectenmarkten", volgens Erickson.

Volgens marktstrateeg J.J. Kinahan van Ameritrade duurt het een paar weken voor deze correctie bezinkt. "Het wordt een volatiele week", voorspelde de marktvorser, "met belangrijke macro-data, optie expiratie op vrijdag en een feestdag aanstaande maandag."

Maandag was het op macro-economisch vlak rustig. Er was vooral aandacht voor de bekendmaking van de begrotingsplannen van de Amerikaanse president Donald Trump. Die maatregelen, met een totale omvang van zo'n 4,4 biljoen dollar, stuwen het begrotingstekort in begrotingsjaar 2019 op tot bijna 1 biljoen dollar. Voor de markt telde echter vooral de infrastructuurmaatregelen van zo'n 200 miljard dollar, verspreid over tien jaar.

De olieprijs veerde maandag iets op na het forse verlies vorige week. De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,09 dollar of 0,2 procent op een settlement van 59,29 dollar.

De OPEC zei maandag in zijn maandrapport dat de toenemende vraag naar olie ervoor zal zorgen dat de hoge voorraden zullen blijven slinken. Ondanks de stijgende Amerikaanse schalie productie.

"Een combinatie van de hogere aandelenmarkten en een wat zwakkere dollar helpt het herstel op de oliemarkt", aldus olie-analist Tamas Varga van PVM. Dat herstel is echter niet fundamenteel, waarschuwden analisten van Commerzbank, gezien de verdere stijging van de Amerikaanse productie.

De euro/dollar noteerde rond het slot in New York op 1,2291. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2286.

Bedrijfsnieuws

Dow zwaargewichten als Apple en Boeing zaten maandag in de lift, met winsten van 4,1 en 3,3 procent. General Electric moest het doen met een verlies van 0,8 procent.

Qualcomm steeg 2,6 procent op het nieuws dat Broadcom zo'n 100 miljard dollar bijeen heeft gebracht ter financiering van zijn vijandige overnamebod. Broadcom won 3,8 procent.

21st Century Fox maakte bekend dat Comcast zou overwegen een nieuw vijandig bod uit te brengen, dat 15 procent hoger ligt dan dat van Disney. 21st Century Fox won 1,9 procent, Comcast daalde 0,1 procent en Disney eindigde 0,3 procent hoger.

De omzet bij hamburgerketen Burger King is in het vierde kwartaal en ook de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, ging omhoog. Bij moederbedrijf Restaurant Brands International kwam de omzet in de verslagperiode ook hoger uit. Verder wist RBI de winst te verdrievoudigen. De aangepaste winst van 0,66 dollar per aandeel lag bovendien boven de analistenverwachting van 0,57 dollar. Het aandeel RBI steeg zo'n 6 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.