Wall Street futures omhoog

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 13:32

Beleggers kijken naar infrastructuurplannen Trump.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet, voortbordurend op het herstel van vrijdagavond.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,1 procent in het groen. De Dow Jones-index koerst af op een stijging van 250 punten bij de opening.

Beleggers zijn in afwachting van een toelichting door president Donald Trump op de plannen van zijn regering om 200 miljard dollar te investeren in de infrastructuur van het land. Hoop op een economische boost door hogere overheidsinvesteringen hebben de aandelenmarkten opgedreven sinds de verkiezing van Trump in 2016.

Wall Street sloot vrijdag hoger, nadat de beurs aanvankelijk nog fors in het rood noteerde. Op weekbasis leverde Wall Street 5 procent in, wat de sterkste daling was sinds begin 2016. De terugval van de S&P 500 en Dow Jones index sinds de top bleef uiteindelijk onder 10 procent, waarmee er formeel nog geen echte marktcorrectie heeft plaatsgevonden.

Het herstel op Wall Street zorgde voor groene beurzen elders maandagochtend, wat weer een positieve impuls gaf voor de opening in Amerika maandagmiddag.

Trump zal naar verwachting een plan ontvouwen om 200 miljard dollar overheidsgeld te steken in verbetering van snelwegen, vliegvelden en andere infrastructurele projecten. Het geld zou aan staten en steden worden verstrekt en het Witte Huis hoopt dat lokale overheden en private investeerders hierdoor worden geïnspireerd om nog eens 1.500 miljard dollar te investeren.

Beleggers zullen maandag proberen de extreme marktvolatiliteit van de afgelopen week van zich af te schudden. Er waren zorgen in de markt dat de stijgende inflatie zal zorgen voor hogere marktrentes, die vervolgens de economische groei zouden kunnen afknijpen. Daarbij waarschuwen analisten al maanden dat aandelenmarkten te duur zijn en beleggers te optimistisch.

"Kopen op de dip was de afgelopen dagen een zeer lastig uit te voeren advies", zei Rebecca O'Keeffe van Interactive Investor. "Elke poging om weer in te stappen werd opgevolgd door een nieuwe marktdaling, dus beleggers zullen hopen dat dit een echte koopkans blijkt te zijn."

Olie noteerde maandag in het groen. Een april-future West Texas Intermediate steeg 1,7 procent tot 60,21 dollar, terwijl een maartfuture Brent 1,3 procent hoger bewoog op 63,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,2270. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2286 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2235 op de borden.

Het belangrijkste economische cijfer wordt deze week het Amerikaanse inflatiecijfer op woensdag, volgens O'Keeffe.

Bedrijfsnieuws

Er was vooralsnog geen belangrijk nieuws over individuele bedrijven.

Slotstanden

Wall Street sloot vrijdag hoger na opnieuw een zeer volatiele handelssessie. De Dow Jones index steeg 1,4 procent tot 24.190,90 punten. De S&P 500 won 1,5 procent op 2,619,55 punten en de Nasdaq eindigde 1,4 procent hoger op 6.874,49 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

16 februari 2018, 22:15 - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 22:08 - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

16 februari 2018, 21:25 - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

16 februari 2018, 20:55 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.