Volatiliteit AEX daalt

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 16:46

Op weekbasis wel hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Implied Volatility Index (IVIx) voor de AEX index noteerde maandag op 19,7 procent, terwijl de Amsterdamse hoofdgraadmeter rond de 523 punten noteerde. De volatiliteit was daarmee 14 procent lager dan afgelopen vrijdag en 38 procent hoger dan maandag een week geleden.

In de AEX was Galapagos in volatiliteit de grootste stijger voor de dag, met een stijging van 17 procent tot een niveau van 54 procent. Royal Dutch Shell was de sterkste daler op dagbasis, met een daling van 18 procent sinds afgelopen vrijdag, tot 21 procent.

Op weekbasis was Wolters Kluwer de grootste stijger met een stijging van 50 procent tot een niveau van 27 procent. De sterkste afname kwam voor rekening van SBM Offshore, dat de volatiliteit met 2 procent op weekbasis zag dalen tot 33 procent.

De gegevens zijn samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers, in samenwerking met ABM Financial News.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

44 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 532,93 0,79% 4,17 528,76