Valuta: versterking euro-dollar-paar in verschiet

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 09:11

Focus op plannen president Trump.

(ABM FN-Dow Jones) De focus op de valutamarkten zal maandag met name uitgaan naar de presentatie van de infrastructurele plannen van de Amerikaanse president Donald Trump en zijn budgetvoorstellen voor 2019. Dit zei analist Teeuwe Mevissen van Rabobank maandag tegen ABM Financial News.

"De markt wordt steeds pessimistischer in zijn oordeel of Trump in de toekomst zijn begroting sluitend kan krijgen", aldus Mevissen. "Daarnaast is er scepsis over zijn infrastructurele plannen", vervolgde de analist. "Trump wil 1500 miljard dollar in de infrastructuur steken, maar heeft zelf slechts 200 miljard vrijgemaakt in zijn budget. De rest zou van lokale overheden en de private sector moeten komen. De kans dat op teleurstelling is aanwezig", aldus Mevissen.

Daarnaast voorziet de analist dat de vlucht naar 'veilige havens' als de Japanse yen zal aanhouden, waardoor de Japanse munt verder zal stijgen ten opzichte van de euro en de dollar.

Op macro-economisch vlak is het komende week vrij rustig. Voorlopige economische groeicijfers kunnen op aandacht van de markt rekenen, hoewel de analist de kans vrij klein inschat dat daar verrassingen uitkomen.

De euro noteerde maandagochtend ten opzichte van de dollar 0,1 procent hoger op 1,2269, terwijl de Europese munt ten opzichte van de Japanse yen 0,1 procent lager noteerde op 133,13 en tegenover het Britse pond 0,1 procent steeg tot 0,8872. De dollar verloor ten opzichte van de yen 0,3 procent tot 108,53, terwijl de greenback ten opzichte van het pond vlak noteerde op 0,7232.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.