Update: Trump stelt begroting voor van ruim 4 biljoen dollar

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 19:39

Tekort stijgt naar 948 miljard dollar in begrotingsjaar 2019.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een begroting van 4,4 biljoen dollar uit de doeken gedaan, bedoeld om te investeren in infrastructuur, defensie, grensbewaking en maatregelen om de verslavingscrisis in de Verenigde Staten aan te pakken.

Met de voorgestelde plannen stijgt het begrotingstekort in het fiscale jaar 2019, dat 1 oktober 2018 aanvangt, tot 984 miljard dollar.

De begroting die maandag werd onthuld, houdt verder rekening met een investering van zo'n 200 miljard dollar aan infrastructuur in de komende tien jaar, vooral in de vorm van nieuwe en concurrerende aanbestedingen die de Amerikaanse staten en steden moeten aanmoedigen om zelf geld bij elkaar te krijgen voor verbeteringen aan spoorlijnen, vliegvelden, snelwegen en waterwerken. Verder worden de financieringsprogramma's voor deze doeleinden uitgebreid en het vergunningsproces versimpeld. Volgens het Witte Huis leidt het infrastructuurvoorstel tot 1,5 biljoen dollar aan nieuwe investeringen.

De begroting maakt verder ruim 85 miljard dollar vrij voor gezondheidsprogramma's voor veteranen en zo'n 17 miljard dollar ter bestrijding van de verslavingscrisis in Amerika. Het land kent een hoog aantal verslaafden aan sterke pijnstillers en opioïden. Volgens de regering Trump is dit een nationale crisis.

Qua grensbeveiliging en immigratiemaatregelen maakt de begroting van Trump ruim 25 miljard dollar vrij. Daarmee moeten 2.750 extra mensen worden aangenomen voor grensbewaking en immigratieafhandeling en komt tussen begrotingsjaar 2018 en 2019 zo'n 18 miljard dollar vrij om een muur te bouwen op de grens met Mexico. Dit was een van de paradepaardjes van Trump tijdens zijn verkiezingscampagne.

Vorige week stemde het Amerikaanse Congres al in met een reeks aan overheidsmaatregelen ter waarde van 300 miljard dollar en een verhoging van het schuldenplafond.

De begroting van Trump houdt rekening met een veel sterkere economische groei dan onafhankelijke economen inschatten en een lagere inflatie en Amerikaanse rente. Deze factoren zouden op een termijn van tien jaar richting het eind van die periode tot lagere overheidstekorten moeten leiden.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

26 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

7 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Syquant vergroot belang in Refresco

Belang van meer dan vijf procent in bottelaar.

9 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.