Update: investeringsvehikel Dutch Star naar de beurs

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 09:43

Oud Delta Lloyd-topman keert terug.

(ABM FN-Dow Jones) Voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek keert terug naar de Amsterdamse beurs met een investeringsvehikel genaamd Dutch Star Companies ONE, dat een goedlopend Nederlands of Europees bedrijf naar de beurs wil brengen. Dat meldde Dutch Star maandagochtend.

Het initiatief gaat uit van een driemanschap: Niek Hoek, de voormalig topman van SHV Holdings Stephan Nanninga en voormalig ABN AMRO-bankier Gerbrand ter Brugge. Het drietal steekt zelf 1,75 miljoen euro in het plan. Hoek en Nanninga worden uitvoerend bestuurder, Ter Brugge niet-uitvoerend bestuurder.

Zij willen 50 miljoen tot 100 miljoen euro ophalen met een aandelenuitgifte. Daarop zouden al voor 50,5 miljoen euro intentieverklaringen van investeerders zijn ontvangen. De plaatsing van de aandelen voor 20 euro per stuk start maandag en de beursgang aan Euronext Amsterdam staat gepland voor 22 februari.

"Dutch Star Companies ONE biedt een unieke kans om te investeren in een private onderneming waar de meeste beleggers anders niet in zouden kunnen beleggen", aldus Hoek.

Voor potentiële doelbedrijven is het zeer aantrekkelijk dat Dutch Star vermogen meebrengt, waardoor het groeipotentieel verbetert, voegde Nanninga daaraan toe. Volgens Ter Brugge biedt het fonds een "aantrekkelijk alternatief" voor bedrijven die een beursnotering in Nederland overwegen.

Dutch Star heeft nog geen partnerbedrijf in gedachten maar verwacht binnen twee jaar een samenwerking te kunnen aangaan met een Europees bedrijf dat bij voorkeur hoofdzakelijk actief is in Nederland. Het investeringsvehikel mikt op een bedrijf met een EBITDA-resultaat van 25 miljoen tot 75 miljoen euro. Dit kan een familiebedrijf zijn, een spin-off van een groter bedrijf of een bedrijf dat nu nog in handen is van private equity-investeerders.

Het moet een goedlopend bedrijf zijn dat actief is in de industrie, landbouw, zeevaart, groothandel, logistiek of 'smart' productie, aldus Dutch Star. Het mag geen fintech-bedrijf of startup zijn en niet actief zijn in de financiële sector, de wapenindustrie of de tabaksindustrie.

Niek Hoek, die tientallen jaren Delta Lloyd leidde en de verzekeraar terugbracht naar de Amsterdamse beurs, werd enkele jaren geleden door De Nederlandsche Bank weggestuurd, nadat de verzekeraar met markttransacties voortijdig zou hebben geprofiteerd van een aanstaande versoepeling van de toezichtsregels.

Dutch Star krijgt een one-tier-board naar Amerikaans model, waarin directeuren en commissarissen samen vergaderen. De vier andere niet-uitvoerende bestuursleden zijn de Rotterdamse grootindustrieel Joop van Caldenborgh, die voorzitter wordt, voormalig zakenbankier Pieter Maarten Feenstra, ex-NIBC-bankier Rob ten Heggeler en voormalig Endemol-topman Aat Schouwenaar.

Als aandeelhouders het niet eens zijn met het gekozen overnamedoelwit, kunnen ze hun aandeel verkopen aan de onderneming voor tenminste de helft van de uitgifteprijs, blijkt uit de voorwaarden.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

45 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.