Update: Heineken boekt meer winst

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 07:55

Omzet ook omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2017 meer bier verkocht waarop meer werd verdiend en wil dit jaar de winstgevendheid vergroten. Dit bleek maandag uit de resultaten van de bierbrouwer.

Heineken verkocht afgelopen jaar in totaal 218,0 miljoen hectoliter bier, ten opzichte van 200,1 miljoen hectoliter in 2016. De autonome volumegroei bleef gelijk op 3,0 procent. Een door Heineken verschafte consensus ging uit van 2,7 procent.

De hoogste groei op eigen kracht werd geboekt in de regio Azië/Pacific met 8,9 procent. Analisten hadden hier een groei van 7,8 procent voorspeld.

De omzet, vóór bijzondere posten en amortisatie van acquisitiegerelateerde immateriële activa (beia), steeg met 5,4 procent tot 21,9 miljard euro. Hier ging de consensus ook uit van krap 22 miljard euro.

Autonoom stegen de inkomsten met 5,0 procent. De consensus lag op 5,3 procent en in 2016 kwam de autonome groei uit op 4,8 procent.

Heineken zag de EBIT (beia) met 6,2 procent stijgen tot 3,76 miljard euro. De nettowinst nam toe van 2,10 miljard naar 2,25 miljard euro. De consensus ging uit van respectievelijk 3,73 miljard euro en 2,22 miljard euro.

Outlook

"We verwachten dat de omstandigheden zullen worden gekenmerkt door volatiliteit en onzekerheid", zei bestuursvoorzitter Jean-Francois van Boxmeer. De topman zei dat in de komende jaren gewerkt wordt aan zowel omzet- als winstgroei.

Dit jaar wil de brouwer de operationele winstmarge met ongeveer 25 basispunten laten groeien. Deze marge kwam in 2017 uit op 17,2 procent, een stijging van 14 basispunten ten opzichte van 2016. Tevens wordt gerekend op verdere autonome omzet en winstgroei.

Wat betreft de investeringen rekent Heineken dit jaar op circa 2 miljard euro, ten opzichte van 1,7 miljard euro in 2017. Het plan is om te investeren in de ontwikkelende markten. Zo wil het concern uit Amsterdam de productiecapaciteit uitbreiden in Mexico, Cambodja, Vietnam, Ethiopië en Haïti. In Ivoorkust wordt een nieuw brouwerij geopend en in Mozambique gaat Heineken er een bouwen.

Heineken wil over het afgelopen jaar een dividend uitkeren van 1,47 euro per aandeel. Over 2016 werd 1,34 euro uitgekeerd.

Het aandeel Heineken sloot vrijdag op 83,84 euro.

Update: om extra informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cijferseizoen bijna ten einde

Ogen volgens ING vooral gericht op optreden nieuwe Fed-voorzitter.

3 uren geleden - Lees verder

Hoge waarderingen probleem voor superbelegger Buffett

Berkshire zal echter grote overnames blijven doen.

4 uren geleden - Lees verder

Beursblik: ASMI lijkt sterke positie in patentstrijd met Hitachi te hebben

InsingerGilissen handhaaft koopadvies op aandeel.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in PostNL stevig

Belang van bijna 5 procent.

4 uren geleden - Lees verder

BlackRock verkleint stemrecht in Randstad

Kapitaalbelang fractioneel kleiner.

5 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 85,10 0,64% 0,54 84,56