Trump stelt begroting voor van ruim 4 biljoen dollar

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 19:03

Tekort stijgt naar 948 miljard dollar in begrotingsjaar 2019.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag een begroting van 4,4 biljoen dollar uit de doeken gedaan, bedoeld om te investeren in infrastructuur, defensie, grensbewaking en maatregelen om de verslavingscrisis in de Verenigde Staten aan te pakken.

Met de voorgestelde plannen stijgt het begrotingstekort in het fiscale jaar 2019, dat 1 oktober 2018 aanvangt, tot 984 miljard dollar.

Vorige week stemde het Amerikaanse Congres al in met een reeks aan overheidsmaatregelen ter waarde van 300 miljard dollar en een verhoging van het schuldenplafond.

De begroting van Trump houdt rekening met een veel sterkere economische groei dan onafhankelijke economen inschatten en een lagere inflatie en Amerikaanse rente. Deze factoren zouden op een termijn van tien jaar richting het eind van die periode tot lagere overheidstekorten moeten leiden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.