Olieprijs veert wat op

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 20:44

Herstel na fors verlies vorige week.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag in het spoor van de aandelenmarkten opgekrabbeld. De maart-future op een vat West Texas Intermediate steeg 0,09 dollar of 0,2 procent op een settlement van 59,29 dollar.

De OPEC zei maandag in zijn maandrapport dat de toenemende vraag naar olie ervoor zal zorgen dat de hoge voorraden zullen blijven slinken. Ondanks de stijgende Amerikaanse schalie productie.

Volgens de OPEC zal de productie van producenten uit het kartel dit jaar toenemen met 1,4 miljoen vaten per dag. Amerika zal vermoedelijk 1,3 miljoen vaten per dag meer produceren, aldus het kartel.

"De markt lijkt een stijging van de Amerikaanse productie nog steeds te onderschatten, net als de hoogte van de voorraden", volgens econoom Tom Pugh van Capital Economics.

Het lichte herstel van de olieprijs maandag volgt op een slechte week, waarin de olieprijs fors daalde. Naast de zorgen over de Amerikaanse productie, deed ook de sterkere dollar een duit in het zakje.

"Een combinatie van de hogere aandelenmarkten en een wat zwakkere dollar helpt het herstel op de oliemarkt", aldus olie-analist Tamas Varga van PVM.

Dat herstel is echter niet fundamenteel, waarschuwden analisten van Commerzbank, gezien de verdere stijging van de Amerikaanse productie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.