Investeringsvehikel Dutch Star naar de beurs

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 07:45

Oud-Delta Lloyd topman Niek Hoek keert terug.

(ABM FN-Dow Jones) Voormalig Delta Lloyd-topman Niek Hoek keert terug naar de beurs met de beursgang van een investeringsvehikel genaamd Dutch Star Companies ONE in Amsterdam, dat via een significant minderheidsbelang een overwegend Nederlands bedrijf verder wil helpen met overnames en kapitaalverschaffing. Dat meldde Dutch Star maandagochtend.

Niek Hoek en mede-directeur Stephan Nanninga willen 50 miljoen tot 100 miljoen euro ophalen met een aandelenuitgifte, waarop al voor 50,5 miljoen euro intentieverklaringen van investeerders zouden zijn ontvangen. De plaatsing start maandag en de beursgang aan Euronext Amsterdam staat gepland voor 22 februari.

Dutch Star heeft nog geen partnerbedrijf in gedachten maar verwacht binnen twee jaar een samenwerking te kunnen aangaan met een Europees bedrijf dat bij voorkeur hoofdzakelijk actief is in Nederland. Het driemanschap mikt op een familiebedrijf, een afsplitsing van een groter bedrijf of een private equity exit met een een EBITDA-resultaat tussen 25 miljoen en 75 miljoen euro. Het moet een goedlopend bedrijf zijn in de industrie, landbouw, zeevaart, groothandel, logistiek of 'smart' productie, aldus Dutch Star.

De vier niet-uitvoerende bestuursleden zijn Gerbrand ter Brugge, Joop van Caldenborgh, Pieter Maarten Feenstra, Rob ten Heggeler en Aat Schouwenaar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Uitgelicht: positieve resultaten zetten Arcadis hoger

Met name autonome omzetgroei stemt analisten positief.

31 minuten geleden - Lees verder

Uitgelicht: rek bij DSM er nog niet uit

Kwartaalcijfers overtroffen verwachtingen.

58 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten in het groen

Eindelijk herstel na twee zware weken.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Vopak stevig in de lift na jaarcijfers.

2 uren geleden - Lees verder

Groothandelsgebouwen ziet huurinkomsten stijgen

Dividend verhoogd.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.