Hogere omzet Burger King

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 16:26

Moederbedrijf RBI ziet resultaten ook toenemen.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet bij hamburgerketen Burger King is in het vierde kwartaal van 2017 gestegen en ook de vergelijkbare omzet, voor de markt een belangrijke graadmeter, ging omhoog. Dit bleek maandag uit kwartaalcijfers van moederbedrijf Restaurant Brands International (RBI).

De omzet bij Burger King steeg in het vierde kwartaal met 8,6 procent en autonoom met 7,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De vergelijkbare omzet, die beleggers in de gaten houden, kwam 4,6 procent hoger uit dan een jaar eerder. In het vierde kwartaal van 2016 lag deze groei nog op 2,8 procent.

Bij moederbedrijf RBI kwam de omzet in de verslagperiode 11 procent hoger uit dan een jaar eerder op 1,23 miljard dollar. Dat was nipt onder de verwachting van 1,26 miljard dollar. Naast de omzetgroei bij Burger King, liepen ook de opbrengsten bij koffieketen Tim Horton's en restaurantketen Popeyes Louisiana Kitchen op, met respectievelijk 3,5 en 10,8 procent.

Verder wist RBI de winst te verdrievoudigen, van circa 118 miljoen dollar in het vierde kwartaal van 2016 tot 395 miljoen dollar in dezelfde periode afgelopen jaar. De aangepaste winst van 0,66 dollar per aandeel lag bovendien boven de analistenverwachting van 0,57 dollar.

Het aandeel Restaurant Brands International steeg maandag zo'n 5 procent tot 59,28 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Wolters Kluwer floreert op rood Damrak

Wachten op Fed notulen.

46 minuten geleden - Lees verder

Boskalis ontvangt opdracht Singapore

Contractwaarde voor Boskalis circa 300 miljoen euro.

1 uur geleden - Lees verder

Fugro gaat onderzoek uitvoeren in Chinese Zee

Contractwaarde circa 40 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Update: ASR verhoogt dividend flink

Solvabiliteit grofweg stabiel op 196 procent.

1 uur geleden - Lees verder

Britse werkloosheid licht gestegen

Op jaarbasis sprake van daling.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.