Herstel op Europese beurzen

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 18:34

Nieuwe beursweek positief gestart.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten zijn maandag aangehaakt bij het herstel op Wall Street voor het weekend en wisten de dag mooi in de plus te eindigen. De STOXX Europe 600 index steeg 1,3 procent tot 372.93 punten, de Duitse DAX sloot met een winst van 1,5 procent op 12.282,77 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,2 procent tot 5.140,06 punten. De Britse FTSE 100 sloot 1,2 procent hoger op een slotstand van 7.177,06 punten.

"De Europese aandelenmarkten wisten het positieve momentum de hele dag vast te houden", zag marktanalist David Madden van CMC Markets. Volgens hem lijkt het optimisme op de aandelenmarkten dan ook terug, na de slechtste beursweek in zo'n twee jaar vorige week. In Europa resulteerde dat in een weekverlies voor de Stoxx Europe 600 van ruim 6 procent en voor de DAX van meer dan 5 procent.

De nieuwe week begon verder rustig, zonder grote macro-economische publicaties. Later in de week verschijnen groeicijfers uit de eurozone.

Olie werd maandag duurder. De OPEC zei maandag in zijn maandrapport dat de toenemende vraag naar olie ervoor zal zorgen dat de hoge voorraden zullen blijven slinken. Ondanks de stijgende Amerikaanse schalie productie. Een vat ruwe olie steeg maandag een procent tot 59,81 dollar. Vorige week daalde de olieprijs op weekbasis nog zo'n tien procent.

De euro/dollar noteerde rond het slot in Europa op 1,2278. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2286 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,2235 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Bierbrouwer Heineken kon niet overtuigen met de jaarcijfers en verloor 2 procent. De volumes stegen maar de outlook was redelijk voorzichtig. De margeverwachting was volgens Morgan Stanley conservatief.

Airbus daalde 1,2 procent. De vliegtuigbouwer maakte bekend een contract te hebben getekend met Emirates Airline voor de levering van 20 A380-vliegtuigen en een optie voor nog eens 16 vliegtuigen. De 36 vliegtuigen worden gewaardeerd op 16 miljard dollar op basis van de catalogusprijs.

In Duitsland was Linde met een winst van 2,9 procent een van de sterkste stijgers, net als Deutsche Bank, dat 3,2 procent won.

Financials deden het sowieso aardig. Commerzbank won 1,8 procent, Société Générale steeg 0,9 procent en BNP Paribas eindigde 0,3 procent in de plus. ING Groep won 0,6 procent.

Mijnbouwers zaten ook in de lift, Rio Tinto won 2,8 procent. Anglo American steeg 2,4 procent en BHP Billiton eindigde 2,0 procent hoger.

Tussenstand Wall Street

Rond het sluiten van de Europese beurzen kleurden de beurzen in New York groen. De Dow Jones index steeg 1,2 procent, de S&P 500 won 1,0 procent en de Nasdaq ging 1,3 procent omhoog.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

14 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

36 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.281,58 1,13% 59,06 5.222,52
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.505,43 0,76% 41,54 5.463,89