Brill meldt tegenvaller

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 09:13

Omzetontwikkeling wel conform eigen verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in 2017 het bedrijfsresultaat (EBITDA) wat trager dan verwacht zien groeien, maar de omzet groeide evenwel conform verwachting. Dit maakte de wetenschappelijke uitgever maandagochtend bekend met de publicatie van voorlopige cijfers.

In het afgelopen jaar realiseerde Brill een omzet van 36,3 miljoen euro, hetgeen 13 procent meer was dan de 32,2 miljoen euro een jaar daarvoor. Het bedrijf groeide autonoom, maar ook middels overnames.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 4,2 miljoen euro, hetgeen aan de onderkant van de voorziene groei van circa vijf procent lag. Het resultaat viel ook lager uit dan in 2016. De verkoopprijzen ontwikkelden zich niet als verwacht, vanwege geanticipeerde productiekosten aan het einde van het jaar. Ook boekhoudkundige veranderingen en hogere personeelskosten speelden de ondernemingen niet in de kaart.

Brill verwacht wel dat de afschrijvingen op content zal afnemen, vanwege significante kostenbesparingen.

De liquiditeitspositie van Brill trok boven verwachting aan tot 3,8 miljoen euro, als gevolg van verdere verbeteringen van het werkkapitaal.

In november meldde Brill nog dat de omzet in het derde kwartaal trager dan voorzien groeide, omdat een belangrijke Amerikaanse klant boeken terugzond waarvan er abusievelijk te veel waren besteld. Aangepast voor deze effecten, bleek de onderliggende autonome omzetgroei in 2017 te zijn uitgekomen op vier procent. Deze groei ligt hoger dan het langetermijngemiddelde waar Brill vanuit gaat. Zoals al eerder gemeld werd de winstgevendheid van Brill "significant" bepaald door eenmalige items.

Voor 2018 voorziet Brill een aanhoudende "gezonde groei" en verwacht het bedrijf een "bevredigende verbetering" van de winstgevendheid.

Op 15 maart komt Brill met de definitieve jaarcijfers.

Het aandeel Brill koerste maandag op 31,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRILL KON toevoegen aan uw watchlist 32,40 1,25% 0,40 32,00