Beursblik: zoektocht aandeelhouder Galapagos uitdaging

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 09:56

Veel onderzoeken nog in vroege fase volgens KBC Securities.

(ABM FN-Dow Jones) De zoektocht naar een tweede farmabedrijf dat net als Gilead een aandelenbelang van 10 procent of meer in Galapagos wil nemen, kan een uitdaging worden. Dit stelde analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities maandag.

Galapagos werkt aan een beschermingsconstructie om te voorkomen dat het Nederlands-Belgische biotechbedrijf wordt overgenomen. Dit zou topman Onno van de Stolpe hebben gezegd op een nieuwjaarsbijeenkomst in Leiden, zo schreef Het Financieele Dagblad maandag.

Volgens Cauwenberghs kan het een uitdaging worden om een nieuwe partner te vinden, die een belang van 10 procent of meer wil nemen in Galapagos, vooral omdat veel programma's van het bedrijf nog in een vroege fase verkeren.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 88,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel Galapagos 2,6 procent hoger op 91,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

4 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 93,48 1,06% 0,98 92,50