Beursblik: EBITDA Brill lager dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 12 februari 2018, 09:44

NIBC wil ramingen aanpassen.

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in 2017 een lager dan verwacht bedrijfsresultaat (EBITDA) geboekt, maar zag de omzet grofweg in lijn uitkomen. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC maandag.

Brill realiseerde afgelopen jaar een omzet van 36,3 miljoen euro, hetgeen iets minder was dan de 36,6 miljoen euro waar NIBC rekening mee hield.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam uit op 4,2 miljoen euro, hetgeen aan de onderkant van de voorziene groei van circa vijf procent lag. Het resultaat viel ook lager uit dan in 2016. "Duidelijk beneden de verwachtingen", aldus Van den Hooven, "mede door eenmalige posten".

De analist merkte op dat de financiële positie van Brill afhankelijk is van de autonome omzetgroei, overnames en een hoog dividend per aandeel. NIBC waardeert Brill op een EV/EBITDA verhouding van 8,0, gebaseerd op eerdere ramingen. "Dit is duidelijk te hoog", aldus Van den Hooven, die van plan is om de ramingen binnenkort te verlagen.

NIBC handhaafde vooralsnog het Accumuleren advies op Brill met een koersdoel van 36,00 euro. Het aandeel Brill koerste maandagochtend op 31,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Galapagos komt met studieresultaten voor eczeem

Nieuwe resultaten gepresenteerd in San Diego.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street blijft dicht bij huis

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street worstelend richting slotbel

Dow op weekbasis ruim 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs stijgt door

Op weekbasis zo'n 4 procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BRILL KON toevoegen aan uw watchlist 32,40 1,25% 0,40 32,00