Beursblik: oplopende resultaten te verwachten bij Randstad

Redactie ABM Financial News - 11 februari 2018, 09:55

Margegroei zette door volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het laatste kwartaal van 2017 de omzet volgens analisten verder zien stijgen en ook de oplopende margetrend zette door. Dit blijkt uit de consensus die de uitzender zelf samenstelde met behulp van analisten.

Tijdens een beleggersdag in november zei Randstad al dat oktober en november qua groei in lijn lagen met het derde kwartaal.

Analisten mikken voor het vierde kwartaal op een omzet van 5.914 miljoen euro, een groei van 7,0 procent op jaarbasis. Autonoom lag de groei zelfs op 7,3 procent.

Dit leverde een onderliggende EBITA, dat wil zeggen voor bijzondere posten, op van 295 miljoen euro met een bijhorende marge van 5,0 procent. Daarmee zou de margestijging van de afgelopen kwartalen een vervolg hebben gekregen. In het eerste kwartaal bedroeg de marge nog 3,8 procent, in het tweede kwartaal was dit 4,4 procent en in het derde kwartaal 4,9 procent.

De nettowinst bedroeg volgens de consensus 212 miljoen euro.

Voor heel 2017 wordt door de analisten gerekend op een omzet van 23.209 miljoen euro. Autonoom was de groei 8,0 procent, met een EBITA van 1.054 miljoen euro en een marge van 4,5 procent.

Eind november tijdens de beleggersdag meldde Randstad tegen 2019 90 miljoen tot 100 miljoen euro aan kosten te willen besparen. De kostenbesparingen zijn onder andere gerelateerd aan IT en het overgenomen onderdeel Monster. Een deel van de fysieke kantoren zal vermoedelijk verdwijnen, doordat de meeste werkzoekenden hun zoektocht toch vooral online doen. Daarbij zou de marge dit jaar moeten stijgen naar de gewenste 5 tot 6 procent.

Ondanks de wens tot kostenbesparingen, wil Randstad ook blijven investeren in digitale initiatieven.

Wanneer de leverage ratio van Randstad lager dan 1,0 is, kan het extra contanten teruggeven aan aandeelhouders. Daarover volgen meer details, zo beloofde de uitzender, in de eerste helft van 2018.

Randstad opent dinsdag 13 februari de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

China bereid tot maatregelen als VS importbeperkingen invoert

Amerika overweegt nieuwe importtarieven op Chinees staal en aluminium.

14 minuten geleden - Lees verder

Piloten Transavia staken maandag

Poging om impasse over cao te doorbreken.

36 minuten geleden - Lees verder

Nodige bedrijfscijfers op de rol

Week start maandag rustig met Wall Street dicht.

8 uren geleden - Lees verder

BlackRock vergroot belang in Gemalto nipt

Stemrecht ruim boven meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Euronext fractioneel

Kapitaalbelang op meldingsgrens.

8 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
RANDSTAD toevoegen aan uw watchlist 58,92 -0,34% -0,20 59,12