Wall Street richting licht hogere opening

Redactie ABM Financial News - 1 februari 2018, 12:50

Markt aan de slag met bedrijfscijfers.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag een licht hogere opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerde de S&P 500 circa 0,1 procent in de plus.

"Het is een positieve start van de nieuwe maand", concludeerde marktanalist Craig Erlam van Oanda.

Daarmee krijgt het herstel van woensdag op Wall Street bovendien een vervolg, hoewel het een volatiele sessie was. De Federal Reserve verraste niet met het laatste rentebesluit onder voorzitter Janet Yellen. De rente werd gehandhaafd en de Amerikaanse centrale bank toonde zich iets positiever over de verwachte ontwikkeling van de inflatie. In het algemeen rekent de markt erop dat de rente in maart opnieuw wordt verhoogd.

"De Fed heeft een duidelijke boodschap afgegeven dat, tenzij het sentiment in de komende weken compleet ineenstort, maart een goed moment is om de rente te verhogen", aldus analist Chris Weston van IG. "Dit geeft ook wat gewicht aan het idee dat we mogelijk ook verhogingen zullen zien in augustus, september en december", volgens de marktvorser.

De afgelopen dagen stonden de aandelenmarkten wereldwijd onder druk door de oplopende rentes op Amerikaanse staatsobligaties. Dit ging ook donderdag gestaag door. Rond lunchtijd stond de tienjaarsrente op 2,75 procent.

Op macro-economisch vlak kan de markt vanmiddag aan de slag met Amerikaanse inkoopmanagersindexen, de wekelijkse steunaanvragen, de bouwuitgaven in december en de autoverkopen in januari.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,2432 dollar. Donderdagochtend vroeg verhandelde het muntpaar op 1,2407. Olie werd duurder.

Bedrijfsnieuws

De markt kan donderdag reageren op kwartaalresultaten die woensdag nabeurs verschenen. Facebook wist in het vierde kwartaal een hogere omzet te behalen dankzij een flinke stijging van de advertentie-inkomsten. De winst steeg ook, maar werd wel gedrukt door een afschrijving die gerelateerd was aan de nieuwe belastingregels in Amerika. Voor veel bedrijven geldt dat ze op den duur gaan profiteren van de lagere vennootschapsbelasting die eind december werd doorgevoerd maar dat eerst kosten worden gemaakt om activiteiten terug te halen naar Amerika. Hierdoor stijgt op korte termijn het effectieve belastingtarief voor Amerikaanse multinationals en dat is in veel kwartaalresultaten terug te zien. Facebook noteerde donderdag in de elektronische handel voorbeurs zo'n 2 procent hoger nadat het aandeel woensdag nabeurs nog zo'n 4 procent verloor.

Microsoft schreef door de nieuwe belastingegels rode cijfers in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar, hoewel de omzet wel toenam dankzij de sterke vraag naar onder meer clouddiensten. Het aandeel Microsoft noteerde in de voorbeurshandel licht hoger.

Qualcomm had in het afgelopen kwartaal niet alleen last van die belastinghervormingen, maar moest ook een voorziening nemen vanwege diverse boetes die door toezichthouders zijn opgelegd vanwege machtsmisbruik bij het leveren van chips aan Apple. Qualcomm verloor woensdag nabeurs circa een procent. Donderdagmiddag werd nog niet gehandeld in het aandeel.

Cijfers van AT&T waren sterk en het bedrijf sprak bovendien het vertrouwen uit in de voorgenomen fusie met Time Warner. In de elektronische voorbeurshandel noteerde AT&T bijna 3 procent hoger.

eBay won zelfs 10 procent. De online marktplaats boekte afgelopen kwartaal weliswaar verlies, zag de omzet toenemen, net als het aantal verkopende klanten. PayPal behaalde positieve resultaten maar noteerde voorbeurs wel 7 procent in de min.

De stroom aan kwartaalcijfers gaat donderdag door. Onder meer Alibaba, Mastercard, Time Warner en UPS openen vanmiddag de boeken, Vanavond na het slot van Wall Street is het de beurt aan zwaargewichten Apple, Alphabet en Amazon.

Slotstanden

Wall Street is woensdag licht hoger gesloten. De S&P 500 index steeg 0,1 procent en sloot op 2.823,81 punten. De Dow Jones index won 0,3 procent op een slotstand van 26.149,39 punten en de Nasdaq steeg 0,1 procent op een stand van 7.411,48 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meerderheid fondsen in het rood.

Gisteren - Lees verder

Dow sluit onder 25.000 punten

Walmarkt stevig onderuit na cijfers.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lijkt lager te gaan sluiten

Nasdaq toch ook op verlies.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs omhoog

Brent wel goedkoper.

Gisteren - Lees verder

Duitse beurs ziet resultaten stijgen

In 2018 zal winstgroei versnellen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.